«Розкажу тобі думу таємну» – У ЗУІ відзначили день народження Ліни Костенко музично-літературним вечором (Відео)

22 березня українське відділення кафедри філології Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ організувало музично-літературний вечір з нагоди 93-річчя видатної української письменниці сучасності Ліни Костенко. Її виправдано називають душею і совістю української нації, адже твори мисткині, як і її життєва позиція, правдиві й людяні.

Свою літературну діяльність письменниця розпочала на зламі 1950-1960-х років, видавши низку поетичних збірок. Ліна Костенко – відома шістдесятниця та наша сучасниця – лауреат численних національних і міжнародних літературних, мистецьких та державних премій, зокрема, була відзначена премією Петрарки за збірку «Інкрустації».

YouTube player

На заході студенти 1-4 курсів українського та англійського відділень продекламували поезії Ліни Костенко українською, угорською та англійською мовами, зокрема, пролунали такі відомі змістовні вірші, як: «Доля», «І все на світі треба пережити», «Спини мене…», «Розкажу тобі думку таємну», «Очима ти сказав мені люблю» та інші. Родзинкою вечора стала пісня «Вечірнє сонце, дякую за день», виконана студентами у супроводі гітари.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Викладачка українського відділення, головна організаторка літературно-музичної постановки, Тетяна Чонка наголосила, що на захід були запрошені не лише студенти інституту, але й усі охочі, зокрема, учні шкіл Берегова, Берегівщини та Мукачева, які в рамках заходу мали змогу ближче ознайомитися з сучасною літературою та творчістю видатної поетеси.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar