Учасники студентського наукового гуртка кафедри обліку і аудиту на інформаційній зустрічі «Культура та цінності академічної доброчесності»

З 8 по 12 квітня в Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ проходив Тиждень академічної доброчесності, в рамках якого було проведено інформаційно-просвітницькі заходи популяризації принципів академічної доброчесності всіх учасників освітнього процесу.

11 квітня 2024 року для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітніх програм «Облік і оподаткування» та «Фінансова безпека» в рамках роботи студентського наукового гуртка кафедри обліку і аудиту «Дослідження облікових, фінансових та економічних аспектів функціонування суб’єктів господарювання на мікро-, мезо- та макроекономічному рівнях» була організована зустріч з  адміністратором системи перевірки текстів на плагіат в ЗУІ Адамом Доровці.

Мета заходу – сприяти формуванню компетентностей у сфері дотримання принципів академічної доброчесності, академічної культури, правил проведення наукових досліджень, стимулювання до визначення власних ідей в академічній спільноті та інформування про принципи академічної доброчесності всіх учасників освітнього процесу.

Пан Адам ознайомив учасників зустрічі із Путівником з академічної доброчесності для студентів, зокрема наголосив на ключових аспектах використання штучного інтелекту (ШІ) в освітньому процесі, включаючи можливості та ризики, які ШІ представляє для академічної чесності. Здобувачі вищої освіти дізнались про особливості різних видів відповідальності за порушення академічної доброчесності та онлайн-платформи для самостійної перевірки академічних текстів на наявність плагіату.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

На завершення зустрічі була проведена інтерактивна сесія запитань та відповідей, де учасники мали можливість поділитися своїми думками та задати питання.

Дякуємо Адаму Федоровичу за змістовну та цікаву інформаційну зустріч!

Кафедра обліку і аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar