У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ влаштували День профорієнтації

10 травня Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ цьогріч вже вдруге провів День відкритих дверей. Захід покликаний ознайомити зацікавлених осіб з життям закладу та його структурних підрозділів, а також надати інформацію про вступну кампанію у 2024 році.

В цьому році День відкритих дверей у закладі вперше відбувся 23 лютого, в рамках якого майбутні студенти та їхні батьки мали змогу ознайомитися з життям закладу та оглянути його окремі структурні підрозділи. Під час заходу зацікавлені дізналися більше про умови навчання від завідувачів та викладачів кафедр.

Теперішній захід відкрив секретар приймальної комісії ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Аттіла Товт.

Потім слово взяли представники кафедр, які після того, як відрекомендували себе, ознайомили присутніх із програмою дня.

У подальшій частині дня на учасників заходу чекали цікава програма та інтерактивні заняття.

Про умови вступу у 2024 році кожен охочий міг дізнатися з перших вусть від відповідального секретаря приймальної комісії Аттіли Товта.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Кафедра педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку відтворила правила гри народних ігор, організувала куточок казок, майстер-клас з рукоділля, народні ігри, смугу перешкод, ігри на спритність та рухливі ігри.

Англійське відділення кафедри філології відчинило свої двері перед учнями 5-11 класів, які прагнули зануритися у світ англійської мови та дізнатися більше про англомовні країни, їхню культуру та традиції. Відвідувачі взяли участь у вікторині, під час якої учасники мали відповісти на запитання про англосаксонську культуру.

Угорське відділення кафедри філології теж підготувало різноманітну програму учням 5-8 класів, щоб ті відчути себе немов у казці, а для учнів 9-11 класів організувало творчу літературну вікторину.

З повсякденним життям Українського відділення кафедри філології могли ознайомитися учні 5-11 класів, які проявляють інтерес до української мови та літератури. Протягом дня учні взяли участь у різноманітних мовних іграх.

Кафедра історії та суспільних дисциплін провела інтерактивну онлайн-вікторину для зацікавлених школярів. Для участі у вікторині необхідно було мати мобільний телефон. Найкращі учні отримали винагороду.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Кафедра географії та туризму підготувала не менш цікаву програму, під час якої учні 5-11 класів точно не нудьгували. Учасники відвідали виставку мінералів, взяли участь у країнознавчій вікторині, перевірили свої вміння орієнтуватися по контурній карті, оглянули заклад.

Відвідувачі кафедри біології та хімії взяли участь у захопливих хімічних експериментах, інтерактивних заняттях з зоології та ботаніки. Учні 5-8 класів оглянули та оцінили багатство власної колекції та лабораторії кафедри та дізналися більше про повсякденне життя вчених-натуралістів.

Програма кафедри математики та інформатики, насамперед, була націлена на учнів 8-11 класів. Охочі ознайомилися з 3D-моделюванням, а також продемонстрували свої інтелектуальні здібності в настільних та індивідуальних іграх (кооперативних, математичних та логічних).

Програма кафедри обліку і аудиту пройшла під гаслом «Багатій з розумом!» і мала на меті підвищити фінансово-економічну грамотність. З цією метою учасники заходу могли проявити себе в інтерактивних іграх, в різних ситуаційних сценах та виконали ряд креативних вправ.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Захід відбувався за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Офісу прем’єр-міністра у співпраці із ЗАТ «Фонд імені Габора Бетлена».

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English