Керівництво ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ взяло участь у конференції ректорів закладів вищої освіти Карпатського басейного

9 травня 2024 року в Будапештському столичному університеті (БСУ) за організації Спілки угорських ректорів відбулася Конференція ректорів закладів вищої освіти Карпатського басейну та круглий стіл, на якому обговорювалися виклики 21 століття, що постають перед вищою освітою, а також розглядалися перспективи співпраці в рамках Карпатського простору вищої освіти, – повідомляє metropolitan.hu.

У конференції взяли участь і президентка Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Ільдіко Орос та ректор навчального закладу Степан Черничко.

Захід відбувся за ініціативи ректора БСУ проф. д-р. Дьєрдя Коціского за підтримки Спілки угорських ректорів. Як зазначається у статті, БСУ  прагне до подальшого зміцнення академічної співпраці між університетами, інститутами Карпатського басейну, а також їх факультетами та кафедрами, де викладання ведеться угорською мовою.

Fotó: metropolitan.hu

З нагоди конференції БСУ та два його партнери – Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ та Пряшівський університет – підписали у словацькому Пряшові двосторонню угоду про співпрацю. Пріоритетними напрямками співпраці є активізація обміну студентами та викладачами, розробка програм з обміну студентами та викладачами для проходження літньої практики, а також налагодження зв’язків між співробітниками адміністративного сектору університетів. Особливу увагу приділяють питанням співробітництва у галузі науки, мистецтва та освіти. Спільні наукові проєкти, літні університети та написання наукових праць сприятимуть підвищенню рівня обізнаності про освітній простір Карпатського басейну.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar