Візит до Християнського університету Парціум

Студенти кафедри математики та інформатики взяли участь у програмі студентської мобільності Маковець. У програмі взяли участь  бакалаври та магістри спеціальності Середня освіта «математика», а також  бакалаври спеціальності Середня освіта «інформатика». Місцем проведення студентської мобільності було місто Орадя, одне з найкрасивіших міст Румунії.

Ми чудово провели час під час нашої професійної мобільності. Відвідали Християнський університет Парціум, де з допомогою академічної директорки д-р. Едіт Дебренті ми мали змогу ознайомитися з життям університету. За час перебування в університеті вона прочитала нам серію цікавих лекцій, які допомогли нам розширити свої знання в галузі методології математики та навчитися новим методам розв’язання задач. Під час лекцій ми обговорювали методи, які ми могли б використовувати у своєму викладанні, а також проблеми, з якими ми можемо зіткнутися під час уроку. Вона розповіла про свій особистий досвід, який підкреслив красу та недоліки нашої професії.

Під час нашої мобільності ми взяли участь у заході “День університету” в Християнському університеті Парціум, де познайомилися з різними цікавими спікерами та лекторами. Ми також прослухали спеціальні лекції, такі як пленарна лекція “Духовність і наука” д-р. Аттіли Раца, головного лікаря.

Також мали змогу поглянути на університет з точки зору його студентів. Зустрілися з членами місцевого студентського самоврядування, які розповіли нам про програми, які вони організовують для студентів, про благодійні заходи, в яких вони беруть участь, і про те, як вони можуть підтримати проекти своїх однокурсників.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Крім того, що ми дізналися багато нового, у нас також був час, щоб побачити прекрасні пам’ятки Орадеї. Відвідали архітектурні пам’ятки головної площі, замок Орадя, “Turnul Primăriei Oradea”, вежу міської ратуші, музей модерну “Darvas-La Roche House” та “Museum of the Circumference”, одну з найбільших колекцій археології, образотворчого мистецтва та етнографії в Румунії, а також брали участь у різних соціальних заходах, таких як турнір з настільного тенісу.

З самого початку нашої поїздки ми всі отримали величезне задоволення від перебування в Румунії, нам дуже сподобалося це чудове місто і Християнський університет Парціум. Додому ми поверталися трохи втомленими, але з досвідом і гарними спогадами.

Кафедра математики та інформатики

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar