У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ відбулася наукова конференція студентів-філологів

15 травня кафедра філології Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ організувала наукову студентську конференцію для студентів-філологів магістратури.

Загалом у трьох секціях (угорська мова та література, англійська мова та література, а також українська мова та література) з доповідями виступили 33 студенти, які прозвітували про хід написання своїх дипломних робіт та здобутки, отримані на сьогоднішній день. Журі кожної секції, до складу якого увійшли видатні фахівці у галузі філології, заслухали доповіді та висловили свою думку щодо змісту та формату виступів. 

Конференцію відкрив Вільмош Газдаг, який у своїй промові наголосив на важливості проведення подібних заходів, здійснення наукової діяльності та на можливостях, які відкриваються перед науковцями.

До складу журі у секції «Угорська мова та література» увійшли: професор Степан Черничко, габілітована докторка філологічних наук Аніко Берегсасі, Василь Чордаш, Катерина Дудич, Вільмош Газдаг, Золтан Кормочі та Маргарита Кейс, а у секції «Англійська мова та література» доповіді оцінювало професійне журі у складі Наталії Баняс, Адальберта Бараня, професорки Владислави Демецької, Вікторії Ференц, Катерини Фодор, Катерини Гнатик, Катерини Лізак, Еніке Надь-Коложварі, Василя Сіладі та Томаша Врабеля. Оцінювання виступів у секції «Українська мова та література» здійснювали справжні експерти у галузі мовознавста та літературознавства, а саме: Єлизавета Барань, Олександр Кордонець, Катерина Маргітич, Юдіта Павлович, Адрея Певсе та Тетяна Чонка.

Активну участь у заході взяли також і студенти заочної форми навчання, які долучилися до конференції в режимі онлайн, що дало їм можливість подискутувати на філологічні теми та обмінятися досвідом.

Конференція стала вагомим внеском у розвиток молодих дослідників та рушійною силою до пожвавлення наукового життя Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Сантов Д.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar