8. Англомовна наукова студентська конференція

21 травня 2024 року відділ англійської мови та літератури кафедри філології нашого інституту провів традиційну студентську конференцію. У заході взяли участь студенти-бакалаври 2-го та 3-го курсів, які представили результати своїх досліджень.

Як зазначив у своєму вступному слові доктор філософії Дюла Фодор, проректор нашого інституту, студентська конференція організовується щорічно з 2015 року. За цей час вона двічі скасовувалася з об’єктивних причин (у 2020 році через COVID-19 та у 2022 році через російсько-українську війну), але похвально, що студенти виявляють інтерес до наукових досліджень навіть у такі складні часи, які ми переживаємо сьогодні. Презентації охоплювали широке коло тем, зокрема дистанційне навчання як актуальне явище, вивчення лексики онлайн, роль дидактичних ігор у викладанні мови, використання штучного інтелекту в процесі планування уроків англійської мови, роль літератури в мотивації тих, хто вивчає іноземну мову, значення Вільяма Шекспіра та складнощі перекладу епічної поеми «Беовульф».

На конференції, яка проходила онлайн у сімейній атмосфері, доповідачі, як дослідники-початківці, отримали багато корисних порад щодо стилю презентації та наукового змісту від журі, яке очолювала проф. Маріанна Леврінц, а його членами були доктор філософії Ілона Лехнер та кандидат філологічних наук Адальберт Барань. На основі рішення журі були отримані наступні результати:

  • 1 місце – Клаудія Барта (спеціальність – мова та література англійська, 3 курс, денна форма навчання)
  • 2 місце – Андреа Леврінц та Камілла Кукрі (спеціальність – мова та література англійська, 3 курс, денна форма навчання)
  • 3 місце – Денис-Іштван Мейсарош  (спеціальність – мова та література англійська, 3 курс,   заочна форма навчання)

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Переможці отримали подяки та книжковий приз. Вітаємо всіх доповідачів з успішною участю!

Д-р Ілона Густі та Еніке Надь-Коложварі
організатори

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English