Програма мобільності «Erasmus+»: У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ побували професори та докторант Університету ім. Л. Етвеша

З 13 по 17 травня 2024 року професори та докторант Університету імені Лоранда Етвеша у рамках програми мобільності «Erasmus+» поповнювали свій багаж знань на кафедрі історії та суспільних дисциплін.

Завідувачка кафедри нової та новітньої історії Угорщини, професорка, доктор Жужанна Варга прочитала лекції на тему «Історія центрально-східноєвропейського села у 20 столітті», а професор доктор Габор Ердевді висвітлив історію імперії Габсбургів та становлення просвітницького абсолютизму. Під час лекцій студенти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ отримали корисні знання, які, сподіваємося, допоможуть краще засвоїти навчальний матеріал та стануть у пригоді під час екзменаційної сесії.

Гостьові лектори, серед іншого, взяли участь у робочій зустрічі з викладацьким складом кафедри, під час якої обговорювалися пропозиції щодо вдосконалення навчальної програми магістратури «Історія та археологія» та бакалаврської програми «Міжнародні відносини та регіональні студії».

Гостей привітав завідувач кафедри Юрій Чотарі, який наголосив, що поради та ідеї закордонних колег завжди вітаються. Потім слово взяла завідувачка кафедри Жужанна Варга, яка поінформувала присутніх про можливості майбутньої фахової співпраці.

Будапештські професори, як члени журі, взяли участь у 18 Закарпатській науковій студентській конференції, де познайомилися зі студентами, які навчаються за спеціальностями «Історія», «Історія та археологія», котрі, окрім виконання обов’язкових для зарахування навчального компоненту завдань, також мали змогу познайомитися зі світом наукових досліджень. Багато з них є членами Угорського колегіуму імені Ілони Зріні та Гуртожитку імені Ференца Келчеї. Під час студентської конференції студенти кафедри історії та суспільних дисциплін прослухали доповідь докторанта Матея Бача (Університет ім. Л. Етвеша, програма підготовки докторів наук у сфері новітньої історії Угорщини), який представив церковні аспекти процесів міграції населення між Чехословаччиною та Угорщиною.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Користуючись нагодою, викладачі та студенти кафедри історії та суспільних дисциплін висловлюють подяку колегам з Універститету ім. Л. Етвеша за їхню професійну допомогу та пропозиції, які роблять значний внесок в інтернаціоналізацію навчальних програм нашої кафедри, допомагаючи досягти поставлених довгострокових та короткострокових цілей щодо підвищення якості освіти.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar