“Програми екологічної освіти в сучасній Ірландії” – участь у міжнародному воркшопі зеленої технологічної трансформації

Марусинець Маріанна Михайлівна – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри історії та суспільних дисциплін, старша дослідниця Науково-дослідного центру імені Тіводора Легоцькі Закарпатського угорського інституту імені Ф. Ракоці ІІ виступила з доповіддю “Програми екологічної освіти в сучасній Ірландії” (Environmental education programmes in Ireland) на міжнародному воркшопі Ключові аспекти зеленої технологічної трансформації.

Ключові аспекти зеленої технологічної трансформації обговорювали на міжнародному воркшопі 6-7 травня, в Ужгородському національному університеті, де в рамках проєкту Erasmus+ «Гендер, цифровізація, екологічність: забезпечення стабільного майбутнього для всіх у Європі» відбувся воркшоп на тему: «Характеристики зеленої технологічної трансформації відповідно до Європейського зеленого курсу».  Мета воркшопу – розробка навчальних курсів та програм, тематичних досліджень та фокус-семінарів, створення чат-ботів, впровадження методів штучного інтелекту та гейміфікації як інструментів самоосвіти, а також організацію навчальних сесій, опираючись на структурні елементи Європейського зеленого курсу, з акцентом на циркулярну біоекономіку.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Воркшоп розпочався з вітальних слів оргкомітету, зокрема робочої групи проєкту – команди експертів факультету інформаційних технологій. Її представниками є докторка технічних наук, професорка Мулеса Оксана Юріївна, декан факультету, доктор технічних наук, професор Повхан Ігор Федорович, кандидатка технічних наук, доцентка Мельник Олена Олексіївна та з промовою виступила проректорка з науково-педагогічної роботи, професор Лендьел Мирослава Олександрівна.

Захід тривав близько чотирьох годин, а студенти та фахівці все продовжували обговорення нагальних проблем зеленої політики, що свідчить про певний інтерес студентства до такої тематики.

Марусинець Маріанна Михайлівна
кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри історії та суспільних дисциплін
старша дослідниця Науково-дослідного центру імені Тіводора Легоцькі
Закарпатського угорського інституту імені Ф. Ракоці ІІ

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar