Стартувала підготовка студентів спеціальностей «Дошкільна освіта» та «Початкова освіта» до літньої педагогічної практики

Навчальний рік 2023-2024 потроху добігає кінця, а це означає, що студенти 2 курсу спеціальностей «Дошкільна освіта», «Початкова освіта» та «Педагогічна освіта» готуються до літньої педагогічної практики. 

Метою кількаденної програми є поглиблення теоретичних та набуття практичних знань студентів, а також встановлення доброзичливих відносин з керівниками навчальних закладів та лідерами таборів, на базі яких здобувачі вищої освіти отримуватимуть практичний досвід у літньому молодіжному таборі.

Перший день програми розпочався із загального інструктажу, який провела відповідальна за організацію педагогічних практик кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Єва Гуттерер. Потім слово взяла директорка ПЗ «Гімназія імені Каталін П. Франгепан» Андреа Якоб, яка коротко представила можливості підвищити свої фахові знання у літній період, які проводяться на базі навчального закладу, зокрема, очільниця згадала про табори, які організовує Закарпатське угорськомовне педагічне товариство (ЗУПТ) в населених пунктах компактного проживання угорської громади, а також про культурно-просвітницькі заходи, які проводяться в рамках цих програм.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

В подальшій частині заходу викладачі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ поділилися з присутніми своїм досвідом організації та проведення подібних таборів. Завідувачка кафедри біології та хімії Ержебет Когут розповіла про роботу з розвитку талантів у рамках реалізації природоохоронного табору, а директорка мистецького табору імені Марії Янкович Агнеш Кулін ознайомила присутніх з особливостями організації та роботи мистецьких таборів.

Наприкінці дня директорка ПЗ «Дитяча школа мистецтв угорського народу „Туліпан Танода”» Анджеліка Кепич своїми розповідями оживила та передала пісенно-музичну атмосферу табору. Після свого виступу очільниця школи мистецтв та її колеги – Габріелла Сіладіней Товт і Маріанна Чакані – закликали присутніх до спільних розваг, у рамках яких присутні поринули у світ дитячих пісень та пісенно-танцювальних ігор.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Підготовчі заняття продовжилися практичними тренінгами та представленням роботи таборів благодійного фонду «ГЕНІУС».

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar