У Берегові влаштували парад з безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища «Роллінг Гоу»

29 травня ПЗ «Гімназія імені Каталін П. Франгепан» спільно з фондом «Допомога без меж» організували парад з безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища «Роллінг Гоу».

Присутніх привітала в.о. директора гімназії імені Каталін П. Франгепан Андреа Якоб.

«Для нас велика радість, що вдалося вдруге організовувати парад безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища «Роллінг Гоу» в Берегові»,

– наголосила вона, додавши, що фонд, реалізовуючи програму «Роллінг Кідс», намагається популяризувати вивчення та дотримання правил дорожнього руху серед дітей дошкільного та шкільного віку. За словами Андреї Якоб, у 2022 році до ініціативи приєдналася й гімназія імені Каталін П. Франгепан, що дало змогу Берегівському опорному дитячому садку гімназії імені Каталін П. Франгепан, Бакоським закладам початкової та дошкільної освіти, а також Діловецькому закладу дошкільної освіти поповнити парк велосипедних транспортних засобів. Наприкінці свого виступу Андреа Якоб висловила подяку за цю унікальну можливість.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Потім слово взяла президентка Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Ільдіко Орос, яка заохотила дітей до вивчення та дотримання правил дорожнього руху невеличким віршем.

«Учасники дорожнього руху повинні знати правила та поважати інших учасників дорожнього руху»,

– додала вона.

Міський голова Берегова Золтан Бабяк та начальниця управління освіти та культури Берегівської міської ради Едіт Бабяк звернули увагу на те, що важливо розповідати про правила дорожнього руху дітям та привчати дотримуватися їх ще з раннього дитинства, адже лише в такий спосіб можна стати свідомою та відповідальною особистістю у дорослому житті.

У своїй вітальній промові консулка Угорщини в Берегові Андреа Фюлеп нагадала учасникам про основні правила дорожнього руху.

«Вітаю Берегове з тим, що місто має настільки відповідальне керівництво, яке зуміло реалізувати цей захід»,

– зазначив засновник фонду «Допомога без меж» та ініціатор проєкту «Роллінг Кідс» Янош Мештер. За його словами, проєкт реалізовується з двох причин. Насамперед, захід має на меті підвищити обізнаність про безпеку на дорогах, а з іншого боку – захистити навколишнє середовище, адже картинг обладнаний причепом, який дозволяє дітям упорядковувати територію довкола себе.

Наостанок майор ПОГ Володимир Якимчук ознайомив присутніх зі схемою маршруту парада.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Опісля вітальних промов учасники взяли участь у параді, під час якого дошкільнята та школярі на велосипедах і картингах проїхали від ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ до ліцею імені Лайоша Кошута. Святкову атмосферу заходу створив вчитель музики та директор Берегівської школи мистецтв ім. Золтана Кодая Степан Бобаль. У ліцеї імені Лайоша Кошута на дітей чекали справжні пригоди: їм довелося подолати смугу перешкод, а ще – випала унікальна можливість покататися на поліцейській машині та ознайомитися з обладнанням пожежної машини.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Реалізація програми відбулася за підтримки Уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Офісу прем’єр-міністра у рамках співпраці із ЗАТ «Фонд ім. Габора Бетлена».

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar