Бізнес-воркшоп для здобувачів вищої освіти-обліковців і фінансистів

27 травня 2024 року кафедра обліку і аудиту ЗУІ спільно зі Спілкою молодих угорських підприємців Закарпаття (ГО «СМУПЗ») вже вдруге поспіль організувала бізнес-воркшоп. На цьогорічному заході спікери розглянули питання практичної важливості економічного дослідження ринку та маркетингу, а також діджиталізації в сучасних умовах господарювання.

Захід відкрила заступниця завідувача кафедри обліку і аудиту д-рка філософії Лоскоріх Габріелла, яка побажала усім присутнім приємних вражень та плідної роботи. Першою виступила д-рка філософії, доцентка Гіреш-Ласлов Корнелія з доповіддю на тему методології досліджень, підкресливши, що незалежно від того, чи будуть здійснювати здобувачі освіти в майбутньому бізнес, соціологічні чи суспільствознавчі дослідження, важливо знати теоретичні основи та мати уявлення про методологію практичних досліджень (наприклад, анкетування).

Далі президент Спілки молодих угорських підприємців Закарпаття Гусар Пейтер розповів про зв’язок між ІТ та бізнесом, зокрема між дронами й аграрним сектором. У своїй інформативній доповіді він наголосив на дронах, які можна використовувати для точного та ефективного розподілу поживних речовин і захисту рослин.  Віце-президентка СМУПЗ Гусар Андреа, продовживши тему сільського господарства, розповіла про найновіші тенденції діджиталізації виноробства.  Юристка та викладачка ЗУІ Форкош-Кордонець Габріелла у доповіді представила нормативно-правове регулювання діяльності аграрних підприємств в Україні.  Потокі Габор, старший викладач ЗУІ та віце-президент СМУПЗ, виступив з доповіддю про стратегічну важливість менеджменту розвитку сільських територій, аспекти його дослідження та розвитку.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Нетворкінг між доповідями став чудовою нагодою для побудови нових партнерських зв’язків та обміну ідеями. Учасники воркшопу мали можливість поспілкуватися зі спікерами та іншими представниками бізнес-середовища.

«Ми вважаємо важливим у майбутньому підтримувати тісні зв’язки зі Спілкою молодих угорських підприємців Закарпаття, підприємцями і бізнес-структурами, як за допомогою організації таких заходів-воркшопів, так і за допомогою неформальних зустрічей, відвідувань підприємств і створення робочих місць» – наголосили організатори.

На завершення заходу завідувач кафедри обліку і аудиту д.е.н., проф. Бачо Роберт подякував ГО «СМУПЗ» за співпрацю та закликав доповідачів і надалі ділитися своїми професійними знаннями зі здобувачами освіти, які беруть участь в освітніх програмах економічного спрямування ЗУІ.

Кафедра  обліку та аудиту

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar