До Берегова з концертом завітав Шашдор Шошварі

Громадська організація «Про Культура Субкарпатіка» (ПКС) відзначила День національної єдності концертом, який відбувся 6 червня. На заході виступив угорський актор, музикант і співак, лауреат премії «EMeRTon» та премії імені Марії Ясоі Шандор Шошварі.

Насолодитися співом Шандора Шошварі, який виступав у Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ з нагоди Дня національної єдності, зібралася повна зала. З вітальним словом до присутніх звернулася координаторка ПКС Крістіна Молнар.

„З 2010 року річниця Тріанону – день жалоби, коли Угорщина була розділена на шматки – перетворилася на день пам’яті про нашу національну єдність. Саме в цьому році Парламент Угорщини ухвалив закон «Про День національної єдності», щоб цей день не нагадував нам про поразку, а давав нам сили триматися разом та об’єднував нас. Уряд Угорщини має на меті зміцнити почуття угорської ідентичності, зберегти культурні та мовні цінності угорців, а також підтримати добробут угорців на малій батьківщині»,

– зазначив у своєму виступі керівник дипломатичної місії консульства Угорщини в Берегові Іштван Дєбнар.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Від імені Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ присутніх привітав проректор з наукової роботи та питань якості освіти Дюла Фодор, який, серед іншого, побажав гарного дозвілля.

«З першого дня своєї діяльності інститут приділяє увагу не лише розвитку освіти, а й культури та мистецтву. Я вірю, що нам вдасться поступово повернути культурне життя до стану, який існував до початку глобальної пандемії та довоєнного періоду, коли культура переживала розквіт, а також у те, що настане час, коли ми житимемо у мирі та злагоді в нашому місті, в нашій державі»,

– додав він.

На концерті Шандор Шошварі зачарував публіку чудовим виконанням власних пісень, пісень з відомих мюзиклів та хітів відомих виконавців. У його виконанні також прозвучала пісня національної єдності «Nélküled» («Без тебе»), за яку глядачі нагородили артиста бурхливими оплесками. Глядачі неодноразово аплодували та закликали угорського співака вийти на сцену на біс, а це у свою чергу свідчило про задоволеність учасників.

У своєму тості консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ференц Папп наголосив на важливості національної єдності та подякував артисту за чудовий концерт.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Захід, організований ГО «Про Культура Субкарпатіка», відбувся за підтримки Уряду Угорщини та ЗАТ “Фонд імені Габора Бетлена.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar