У Берегівському дошкільному підрозділі гімназії ім. Каталін П. Франгепан влаштували випускний

Випускний у дитячому садку – це незабутній момент, коли діти прощаються зі своїм першим закладом освіти і вирушають назустріч новим пригодам, які чекають на них під час навчання у школі. Саме такий момент прощання з дитячим садочком пережили і 32 вихованці Берегівського дошкільного підрозділу гімназії імені Каталін П. Франгепан, прощаючись зі своєю вихователькою та одногрупниками. Урочистості з нагоди випуску із дитсадка відбулися у два етапи – 19 червня зі своєю вихователькою попрощалися вихованці групи «Білочка», а 20 червня – вихованці групи «Бджілка».

Урочистості, що відбулися 19 червня, відкрила завідувачка дитсадка Сільвія Станкович.

«Діти підійшли до важливого етапу в своєму житті, до моменту, коли потрібно попрощатися з дитячим садочком, в якому вони провели 2-3 роки. За ці роки вони навчилися багатьом речам, і садочок став для них другою домівкою. Дякуємо Вам, дорогі батьки, що довірили нам свій найцінніший скарб – свою дитину»,

– зауважила вона.

Потім слово взяли представники історичних церков – настоятель римо-католицької церкви Янош Молнар, священик реформатської церкви Дьюла Черніга та греко-католицький священик Іштван Мароші, – які попросили Божого благословення на життя дітей.

Після вітальних промов сцену заповнили найменші учасники. 16 вихованців групи “Білочка” під керівництвом своїх вихователів Клари Гладонік та Єви Молнар представили глядачам все, чого вони навчилися за ці роки – декламували вірші, співали пісні, розповідали приказки –, підготувавши музично-танцювальну програму. Під керівництвом викладачки народних ігор ПЗ «Дитяча школа мистецтв угорського народу „Туліпан Танода”» Габріелли Сіладіней Товт діти повели аудиторію у світ народних пісень та народних забав. Заняття з української мови Емеше Віраг «Соломійка» та англійської мови Катерини Рац «Мері Поппінс» настільки захопили дітей, що на сцені зазвучали пісні та ігри українською та англійською мовами. На останок діти отримали подарункові пакунки та пам’ятні грамоти від президентки Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Ільдіко Орос, директорки гімназії імені Каталін П. Франгепан Анджеліки Бедев та в.о. директора гімназії імені Каталін Франгепан Андреї Якоб.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

«Дякую вихователям дитячого садка та керівництву закладу за роботу з вихованцями, за те, що навчали, виховували дітей та готували їх до школи. Бажаю подальших успіхів та радості!»,

– підкреслила Ільдіко Орос.

Консул Угорщини в Берегові Міклош Юстін наголосив на важливості отримання освіти належної якості.

«Ми пишаємося Вами, діти, адже сьогодні Ви зробили великий крок, після дитячого садочка перед Вами відчиняються двері шкільного життя. Будьте там такими ж працьовитими і наполегливими, як і раніше»,

– додав він.

Наприкінці заходу слово взяли батьки, які висловили подяку вихователям, нянечкам та персоналу дитячого садка за те, що вони вкладають душу і серце у виховання їхніх дітей.

На церемонії, що відбулася 20 червня, першою присутніх привітала Сільвія Станкович, потім преставники історичних церков попросили Божого благословення на життя присутніх.

Після цього 16 вихованців групи «Бджілка» під керівництвом виховательок дитячого садка Андреї Галас та Емілії Вереш, а також соціальної педагогині Андреї Мароші продемонстрували усі свої таланти та навички, яких вони набули за роки навчання в дитячому садку. Як і у випадку з попередньою групою, вихованці «Бджілки» із задоволенням брали участь у заняттях, де вивчали народні ігри та опановували основні елементи танців, а також різні вірші та пісні українською та англійською мовами. Не обійшлось і без вручення грамот та подарункових наборів, які діти отримали від директорки гімназії імені Каталін П. Франгепан Анджеліки Бедев та в.о. директора гімназії імені Каталін П. Франгепан Андреї Якоб.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Наприкінці заходу батьки подякували вихователям, нянечкам та персоналу дитячого садка за сумлінну роботу.

На випускному святі своїми виступами діти підтвердили свою готовність вступити до шкільного життя, а також запевнили педагогів, що пам’ять про роки, проведені в дитячому садку, житиме у їхніх серцях завжди.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English