ЗУІ ім. Ф. Ракоці потрапив до списку 200 найкращих закладів вищої освіти України

Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ увійшов до рейтингу 200 найкращих закладів вищої освіти України за версією Центру міжнародних проєктів «Євроосвіта» та Міжнародної обсерваторії з академічного ранжування IREG. У 2024 році діяльність українських університетів оцінювали за 6 міжнародними та 4 українськими критеріями.

Під час складання рейтингу враховували наукову та інформаційну активність, провели аналіз ефективності науково-дослідницької діяльності шляхом порівняння вебсайтів університетів, оцінили рівень реалізації Цілей сталого розвитку ООН та вплив університетів на формування суспільного ладу у чотирьох ключових сферах: науково-дослідницькій, інформаційно-просвітницькій, управлінській та освітній.

В останньому всеукраїнському рейтингу Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ займає 155 місце. Це означає, що порівняно з минулим роком навчальний заклад покращив свої рейтингові показники і піднявся на тридцять позицій вгору. Досягнутий результат є надзвичайно значущим, оскільки ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ – єдиний заклад освіти з угорською мовою навчання, якому вдалося здобути такі високі позиції. Такий результат демонструє відданість справі, а також свідчить про постійний розвиток ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, ресурси для якого знаходяться навіть попри кардинальні зміни у сфері вищої освіти та актуальні виклики, з якими зіткнулася країна.

Серед вищих навчальних закладів Закарпаття Ужгородський національний університет посів 18 місце, Мукачівський державний університет опинився на 151 місці, тоді як Закарпатська академія мистецтв посіла 153 місце у авторитетному рейтинговому списку.

Другий рік поспіль рейтинг очолює Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, друге місце посідає Київський національний університет імені Тараса Шевченка. З повним рейтингом можна ознайомитися тут.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar