Викладачі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ втретє поспіль допомагають в організації та проведенні національного мультипредметного тесту в Будапешті

Від початку війни в Україні Управління освіти Угорщини (oktatási hivatal) спільно з Будапештським університетом імені Етвеша Лоранда організовує проведення національного мультипредметного тесту (НМТ), допомагаючи українським випускникам, що були змушені покинути свою країну через війну. Викладачі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ втретє беруть активну участь у проведенні НMT у Будапешті. Цього року скласти національний мультипредметний тест виявили бажання 158 осіб, які при реєстрації обрали місцем тестування Угорщину. Тестування проводилося в спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях Будапештського університету імені Етвеша Лоранда, які використовуються як тимчасові екзаменаційні центри (ТЕЦ) для забезпечення комфортних умов та надійності проведення тестування.

У цьому році учні мали складати іспит з трьох обов’язкових предметів (українська мова, математика, історія України) та одного із запропонованих – українська література, хімія, біологія, фізика, географія та іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська). Національний мультипредметний тест (НМТ) проходив у два етапи. Під час першого етапу тестування випускники виконували завдання з української мови та математики, а під час другого – з історії України й навчального предмета на вибір вступників. Тестування в Будапештському університеті імені Етвеша Лоранда проводилося протягом чотирьох днів – 11, 14, 17 і 18 червня у дві зміни. Завдяки організаторам усі випускники, які перебувають в Угорщині,  отримали можливість скласти НМТ для продовження подальшого навчання.

Щиро вдячні за плідну співпрацю, що сприяла створенню належних умов як для учасників тестування, так і для персоналу ТЕЦ.

Відповідальні за проведення НМТ

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar