Студенти кафедри біології та хімії набували практичних знань у Національному парку «Ужанський» та на горі Полонина Руна

З 27 по 29 червня кафедра біології та хімії Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ (ЗУІ ім Ф. Ракоці ІІ) організувала для студентів 1-3 курсів спеціальностей «Біологія», «Здоров’я людини» та «Природничі науки» денної та заочної форм навчання виїзну практику з ботаніки, зоології та біогеографії. Місцем проведення польової практики стала Науково-дослідна база імені Іштвана Буцко ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, що в с. Липовець.

У перший день практики з найважливішими аспектами діяльності, флорою і фауною Національного парку «Ужанський», заснованого в 1999 році, студентів ознайомила наукова співробітниця парку Інна Кваковська. Вона провела екскурсію місцевістю, під час якої розповіла про дерев’яну церкву, зведену на честь Діви Марії, яку привезли на територію парку зі Східної Галичини у 1703 році. На околиці села Сіль практиканти мали можливість скуштувати свіжу солону джерельну воду. Крім того, студенти мали змогу представити свої наукові доповіді.

Наступного дня учасники піднялися на гору Полина Руна (висота: 1 479 м), де перед ними відкрився мальовничий краєвид. На зворотному шляху учасники мали чудову можливість відібрати зразки рослин та ґрунту, які збагачуватимуть колекцію кафедри.

В останній день практики студенти відвідали Лумшорські водоспади, що розташовані у верхній течії струмка Туриця, де сміливці мали змогу зануритися у крижаний потік.

Студенти кафедри провели три дні в околицях гір Полина Руна, де свої теоретичні знання підкріпили практичними навичками. Відгуки як студентів, так і викладачів свідчать про успішний і приємний досвід, який вони отримали під час поїздки.

Практичні польові заняття проводили співробітники кафедри Іштван Желіцькі, Василь Широкай-Кудрон та Матей Фюлеп.

В організації польової практики велику роль відіграло керівництво ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, яке забезпечило доїзд студентів та проживання на науково-дослідній базі ім. Іштвана Буцко. Користуючись нагодою, висловлюємо щиру подяку за надану допомогу

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Кафедра біології та хімії

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar