Розпочали свою роботу Національні збори угорців

17-20 серпня за організації Фонду «Вільний університет з національної оборони» вдесяте в Національному історико-меморіальному парку у с. Опустасер відбудуться Національні збори угорців (НЗУ). Захід покликаний підвищити соціальну стійкість угорського народу в кризові часи та продемонструвати різноманіття угорської культури.

Офіційне відкриття заходу відбулося 17 серпня. Після вітальних промов учасники мали змогу прослухати тематичні лекції відповідно до своїх інтересів.

Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ також представив результати своєї діяльності на масштабному заході. Біля стенду ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ відвідувачі мали змогу дізнатися про історію заснування та діяльність навчального закладу, зокрема про основні напрямки роботи громадської організації «Про культура Субкарпатіка», а також ознайомитися з публікаціями інституту.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Крім інформаційних стендів, на відвідувачів чекав окремий павільйон під керівництвом майстрів Вікторії Папп і Андреї Туроці, де вони виготовляли все нові й красиві декорації, пропонуючи незабутні моменти як дітям, так і дорослим. Крім того, ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ влаштував безперевні кінопокази закарпатських фільмів.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar