Кандидат історичних наук Самборовскі-Нодь Ібоя отримала звання доцента

Кваліфікаційна комісія Міністерства освіти і науки України 26 червня 2024 року прийняла рішення про присвоєння вчених звань. Викладацький склад кафедри історії та суспільних наук Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ поповнився доцентом: канд. іст. наук Самборовскі-Нодь Ібоя отримала звання доцента.

Наша колега отримала диплом – в урочистій обстановці – на засіданні вченої ради ЗУІ Ференца Ракоці ІІ 27 серпня 2024 р.

Доцент – вчене звання, яке може бути присвоєне у вищих навчальних закладах. На першому етапі вчена рада вищого навчального закладу оцінює відповідність кандидата званню доцента. Наша викладачка відповідала вимогам, тому Кваліфікаційна комісія Міністерства освіти і науки України присвоїла їй це вчене звання.

В Україні умовою для отримання звання доцента є наявність ступеня доктора або кандидата наук, а також мовного іспиту з іноземної мови не менше середнього рівня (В2), а також не менше п’яти років професійного досвіду у вищих навчальних закладах. Крім того, необхідні незалежні наукові результати, визнані публікації в конкретній галузі та публікація принаймні одного дослідження в журналі, індексованому Scopus або Web of Science (WoS). Крім того, також очікується регулярна участь у педагогічному та професійному навчанні, доповнена досвідом міжнародної мобільності. Кінцевою умовою для присвоєння вченого звання доцента є проведення кандидатом публічного виступу в закладі.

Вітаємо колегу з професійними досягненнями та бажаємо подальших успіхів та міцного здоров’я!

Каталін Поллоі
Kárpátalja.ma

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar