Екскурсія “Дізнайся про Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ” для студентів першого курсу

18-го вересня 2024 року для студентів першого курсу ЗУІ  було проведено екскурсію “Дізнайся про Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ”.

На початку заходу студентів привітала завідувачка Туристично-інформаційного центру “Ракоці-тур” Ванесса Бірток та студенти-старшокурсники спеціальності Туризм. Враховуючи двомовність студентів, екскурсію проводили українською та угорською мовами студенти 4-го курсу спеціальності Туризм: Боднар Емеше та Форкош Тіфані-Анастасія.

На початку внутрішньої екскурсії студенти почули історію самої будівлі – колишнього Палацу Правосуддя – де зараз розташований інститут, а також дізналися про цікаві історичні події та осіб, які є невід’ємною частиною історії нашого краю.

Оглядаючи фотовиставку на стінах коридору, студенти побачити процес оновлення будівлі навчального закладу. Після цього, група відвідала цікаві та дуже важливі аудиторії ЗУІ.

Оглянули одну з унікальних аудиторій, яка є водночас Музеєм мінералів ім. Євгена Боркача, навідалися до читальної зали Бібліотечно-інформаційного центру ім. «Опацої Чере Яноша». Продовжуючи екскурсію відвідали Музей текстилю ім. Каталін Полоні, де ознайомилися з традиційним одягом таких етнографічних груп, як: гуцули, лемки, бойки та долиняни.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Першокурсники  ознайомилися з видами флори та фауни, представленими по коридору 2-го поверху  біля кабінетів кафедри біології та хімії ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

Через Атріум, екскурсія продовжилася на філологічному кампусі, де вони відвідали мистецький відділ, а насамкінець, студенти провели деякий час у Спортивно-оздоровчому центрі.

Туристично-інформаційний центр «Ракоці-тур»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar