У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ відбулося засідання Вченої ради

25 вересня Вчена рада Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці II провела чергове засідання.

Засідання відкрив ректор ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Степан Черничко, який спершу привітав учасників зібрання, а потім ознайомив їх із порядком денним. Серед іншого, ректор зачитав короткий звіт про поточний стан справ на початку навчального року, з якого учасники зібрання отримали загальну картину про викладацький склад та чисельність студентів.

Потім Степан Черничко охарактеризував зміни у складі Вченої Ради та відзвітував про виконання рішень Вченої ради та наказів ректора і президентки ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ. У своїй доповіді окрему увагу приділив важливості виконання поточних завдань та дотримання термінів їх реалізації.

Далі присутні заслухали звіт відповідального секретаря Приймальної комісії ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Аттіли Товта про діяльність Приймальної комісії та вступну кампанію.

Опісля слово взяла завідувачка відділу контингенту студентів ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Жужанна Фізеші, яка доповіла про екзаменаційну сесію у 2 семестрі 2023/2024 навчального року.

У рамках розгляду наступного питання порядкого денного завідувач кафедри обліку і аудиту Роберт Бачо звернувся до ради з проханням ухвалили рішення про започаткування нових освітніх програм і затвердження проєктних груп.

Потім під головуванням Степана Черничка Вчена Рада затвердила зміни у структурі 1-го семестру 2024-2025 навчального року, обговорила можливості використання ШІ в освітньому процесі, внесла зміни та ухвалила кілька положень.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Опісля адміністратор системи «Identific» Адам Даровці відзвітував про вжиті заходи із забезпечення академічної доброчесності та результати перевірки у 2023/2024 навчальному році.

Далі зібрання заслухало звіти про результати діяльності структурних підрозділів ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ за 2023/2024 навчальний рік, а саме: Відділу сприяння та моніторингу працевлаштування студентів і випускників, Туристично-інформаційного центру «Ракоці-тур», Бібліотеки імені Опацоі Чере Яноша, Навчально-консультаційного центру та Спортивно-оздоровчого центру.

У рамках розгляду наступного пункту порядку денного проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Дюла Фодор підняв питання про встановлення еквівалентності документів про освіту, що видані за кордоном, викладачці кафедри хімії та біології Андреї Ленко Тегзе, викладачці кафедри географії та туризму Марії Вошварі та викладачу кафедри історії та суспільних дисциплін Юрію Данчу.

Опісля цього розглянули питання науково-методичних видань на основі подань кафедр та науково-дослідних центрів, яке висвітлив проректор Дюла Фодор. За його словами, 34 викладачі семи кафедр взяли участь у курсах підвищення кваліцікації та програмах мобільності. У рамках розгляду порядку денного Вчена рада проголосувала за затвердження науково-методичних видань на основі подань кафедр та НДЦ.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar