У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ влаштували «Ніч дослідників»

Десятий рік поспіль кафедра біології та хімії Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці у рамках співпраці з Науково-дослідним центром імені Фодора Іштвана організовує захід «Ніч дослідників», який проводять щороку в останній тиждень вересня, як один з багатьох безкоштовних заходів на території всієї Європи.

Першою до присутніх звернулася завідувачка кафедри біології та хімії ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Ержебет Когут.

«Ніч дослідників» ми організовуємо вже десятий рік поспіль. Це загальноєвропейська ініціатива, покликана привернути увагу молоді до наукової діяльності, до якої долучився і наш інститут. Співробітники кафедри переконані, що дослідником можна стати лише через любов до природничих наук. Ми організовуємо «Ніч дослідників» з року в рік, аби прищепити любов до науки»,

– зауважила вона.

Проректор Олександр Бергхауер висловив радість з приводу того, що захід привабив таку велику кількість учнів з різних куточків Закарпаття. За його словами, ця подія – чудова нагода для дітей на практиці застосувати набуті в школі знання.

«Ми тішимося, що з року в рік кількість учасників зростає. Ми також хотіли б висловити подяку школам і вчителям, які заохотили своїх учнів приєднатися до нашого заходу, і таким чином отримати новий досвід і знання»,

– наголосив керівник Науково-дослідного центру імені Фодора Іштвана Степан Коложварі.

Після привітальних промов розпочалися видовищні хімічні експерименти, під час яких учасники мали змогу дізнатися багато корисної інформації про походження того чи іншого хімічного елементу чи газу, особливості їх функціонування та особливості розповсюдження в природі.

У другій половині дня чільне місце отримали інтерактивні заняття. Зокрема, учні збагатили навички надання першої медичної допомоги, поринули у світ таємних технік виготовлення рослинних колажів, вивчали органолептичні властивості сортів яблук та навчилися розпізнавати нині вже забуті предмети.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Організатори сподіваються, що кожен учасник чудово провів час та збагатився корисним досвідом.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar