У Берегові відродили музичні традиції та влаштували знайомство з музичними інструментами до Всесвітнього дня музики

1 жовтня Берегівський дошкільний підрозділ Гімназії ім. Каталін П. Франгепан, ПЗ «Дитяча школа мистецтв угорського народу „Туліпан Танода”» та громадська організація «Про Культура Субкарпатіка» об`єдналися, щоб спільно відсвяткувати Всесвітній день музики.

З вітальним словом до гостей звернулася директорка Берегівського дошкільного підрозділу Гімназії імені Каталін П. Франгепан Андрея Якоб, яка наголосила, що з моменту свого заснування заклад приділяє велику увагу навчально-виховному процесу в кращих традиціях та збереженню народних цінностей. Тому в садочку регулярно проводять музичні та танцювальні майстер-класи, викладають давно забуті народні ігри та організовують цікаві подорожі у світ угорської народної казки. Кілька днів тому діти взяли участь у фестивалі казок, який відбувся у ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, а у Всесвітній день музики малеча знайомиться з музичними інструментами та піснями.

Директорка ПЗ «Дитяча школа мистецтв угорського народу „Туліпан Танода”» Анджеліка Кепіч розповіла, що мета заходу – зблизити дітей з мистецтвом та познайомити їх з дивовижним світом музики. Викладачі та учні «Туліпан Таноди» підготували невеликий концерт, після якого відбудеться майстер-клас, де діти зможуть ознайомитися з народними інструментами, дізнатися про техніку гри на них, а також спробувати зіграти на інструменті, який найбільше їм сподобався. Директорка закладу висловила радість, що гурток народних ігор, який веде Габріелла Сіладіней Товт, успішно функціонує на базі «Туліпан Таноди» вже два роки.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Концерт викликав справжній захват у дітей та їхніх батьків, як і техніка гри на тарогато, акордеоні, сопілці та цитрі. Сміливці навіть спробували зіграти на цих інструментах під наглядом досвідчених викладачів. Тим часом, викладачка народних ігор ПЗ «Дитяча школа мистецтв угорського народу „Туліпан Танода”» Габріелла Сіладіней Товт повела менш зацікавлених у грі на народних інструментах дітей та їхніх батьків у світ народних дитячих ігор. Захід завершився веселою танцювальною вечіркою, яка викликала захоплення як у дітей, так і у їхніх батьків.

Зустріч відбулася за підтримки Фонду імені Шандора Чоорі.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar