У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ влаштували День народних ігор

11 жовтня в Атріумі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ кафедра педагогіки, психології, початкової та дошкільної освіти та управління закладами освіти спільно з Берегівським базовим закладом дошкільної освіти ПЗ «Гімназія імені Каталін П. Франгепан» організувала День народних ігор.

Захід мав на меті об’єднати студентів навчального закладу та вихованців дитячого садка та обмінятися досвідом у проведенні народних ігор.

З вітальним словом до учасників звернулася заступниця завідувача кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладами освіти Єва Гуттерер.

«З ініціативи заступниці Державного секретаря з питань освіти, дослідниці в галузі педагогіки, викладачки народних танців, ініціаторки та авторки програми «Поклади це так!» д-р Каталін Балатоні 9 жовтня ми відзначаємо День народних ігор, і ми з радістю долучаємося до цього заходу»,

– зауважила вона, додавши, що сьогодні ми прославляємо народні ігри.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Потім слово взяла співробітниця ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, солістка народних співів, координаторка заходу Ержебет Кокаш, яка коротко ознайомила присутніх з історією виникнення народних ігор. За її словами, сьогодні ансамбль народного танцю та ансамбль народних співів ПЗ «Дитяча школа мистецтв угорського народу «Туліпан Танода», студенти Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, вихованці дитячого садка та студенти спеціальностей «Дошкільна освіта» та «Початкова освіта» об’єдналися у ансамбль народного танцю «Цібере», щоб представити глядачам секрети нанизування, як один з видів дидактичної гри.

Опісля цього, групи «Бджілка» та «Вінні-Пух» позашкільного спеціалізованого гуртка, що діє при Берегівському базовому закладі дошкільної освіти ПЗ «Гімназія імені Каталін П. Франгепан» під керівництвом викладачів народних танців Ержебет Кокаш та Крістіни Ботош пірнули у світ народних ігор.

Кожен учасник свята збагатився позитивними емоціями та досвідом.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar