«Balcsillag» – у ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ влаштували показ фільму та творчу зустріч

22 листопада в Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ відбулася особлива подія, у рамках якої присутні мали змогу переглянути фільм режисера Йожефа Повліка «Balcsillag», також відомий як «The Last of Us» («Останні з нас у Дебрецені»).

Присутніх привітала директорка Культурного центру імені Шандора Фодо Крістіна Молнар, яка побажала гарного перегляду глядачам.

Постапокаліптичний трилер, що дебютував у 2023 році, переносить глядачів у світ, де внаслідок таємничої хвороби діє комендантська година, виходи з міста закриті, вулиці безлюдні, магазини порожні, а будинки покинуті.

Основна думка фільму – показати силу духу людини, котра здатна не втрачати віру в добро навіть посеред випробувань болі, переживаючи невдачі, та усвідомлюючи всю глибину втрати невинності.

У фільмі також знялася співробітниця Медіацентру ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Дьєрді Сантов, завдяки образу якої фільм певною мірою пов’язаний із Закарпаттям.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після показу кінострічки влаштували творчу зустріч, під час якої глядачі могли поспілкуватися з режисером фільму Йожефом Повліком та акторками Аґнеш Шевреґі та Дьєрді Санто. В ході бесіди глядачі змогли дізнатися більше про залаштунки фільмування. Роль модератора дискусії взяла на себе викладачка ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ та голова Товариства імені Імре Ревеса Агнеса Кулін.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar