Екскурсія для учасників ХІХ наукової конференції “Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті”

25 травня 2024 року, у межах ХІХ наукової конференції “Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті”, учасники здійснили захопливу екскурсію Закарпатським угорським інститутом імені Ференца Ракоці ІІ та відвідали найвизначніші історичні пам’ятки міста Берегове під керівництвом завідувача Туристично-інформаційного центру “Ракоці-тур”.

На початку екскурсії гості дізналися про історію будівлі інституту – колишнього Палацу Правосуддя – та ключові історичні події й осіб, пов’язаних з цим місцем. Оглядаючи фотовиставку в коридорі, учасники мали змогу побачити процес оновлення будівлі навчального закладу.

Після цього, гості відвідали цікаві та дуже важливі аудиторії, оглянули одну з унікальних аудиторій, яка є водночас Музеєм мінералів ім. Євгена Боркача, навідалися до читальної зали Бібліотечно-інформаційного центру «Опацої Чере Янош». Продовжуючи екскурсію, оглянули Музей текстилю ім. Каталін Полоні, де ознайомилися з традиційним одягом етнографічних груп, таких як: гуцулів, лемків, бойків та долинян. Цікавим елементом музею також є ткацький верстат, який відвідувачі могли випробувати.

Відвідувачі детальніше ознайомилися з видами флори та фауни, представленими в ботанічному та зоологічному кабінетах кафедри біології та хімії ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

Насамкінець, гості провели деякий час у Спортивно-оздоровчому центрі, де оглянули спортивні зали та різні тренажери.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Після ознайомлення з навчальним закладом екскурсія продовжилася по місту Берегове.  Першою зупинкою стало приміщення найстарішої будівлі, розташованої в самісінькому серці Берегова, – римо-католицького костелу.  Згодом екскурсія продовжилася оглядом колишнього Панського казино Берегівського комітату, яке нині функціонує як ресторан «Золота пава», та унікальної споруди у готичному стилі – «горбатого кам’яного мосту», що в центрі міста.  Прогулюючись парком Будапешт, гості побачили кінну статую Ференца Ракоці, героя національно-визвольної боротьби, а також колишню будівлю управління Березького комітату та будівлю Закарпатського угорського драматичного театру. Таким чином, довідалися більше про життя берегівської акторки та примадонни театру Шарі Федак, монумент якої встановлений навпроти театру.

Наступною зупинкою стала площа Героїв, де встановлені пам’ятники воїнам Берегівщини та жертвам Чорнобильської катастрофи. Наостанок, гості дісталися до будівлі Берегівської реформатської церкви, що розташована на площі Кошута, навпроти колишньої будівлі Палацу комітатського суду, де тепер функціонує Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Туристично-інформаційний центр «Ракоці-тур»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar