Як співробітники ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ вітали Томаша Козму

Докторська школа з підготовки фахівців у галузі освіти та культури спільно з Інститутом педагогічних наук та культурології Дебреценського університету організувала науково-практичну конференцію на честь ювілею професора-емерита Томаша Козми. Під час заходу засновника докторської школи з 85-річчям вітали його колишні та нинішні студенти і колеги.

У конференції взяли участь майже сто колишніх випускників докторської школи, заснованої 31 рік тому, які нині працюють викладачами та займаються науково-дослідницькою діяльністю в галузі педагогічних наук.

Fotó: DE, Miklódi-Simon Zsófia

Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ представляли президентка навчального закладу Ільдіко Орос та викладачки кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти – Каталін Поллоі та Вікторія Ланці.

Fotó: DE, Miklódi-Simon Zsófia

На конференції презентували збірку наукових праць «Штучність та інтелект в наукових дослідженнях у галузі педагогіки», виданий на честь Томаша Козми.

Вступ до видання узагальнює ключову та новаторську роль професора у сфері вітчизняних та міжнародних наукових досліджень у галузі педагогіки. На сторінках видання представлені публікації колег, колишніх і теперішніх студентів поважного професора. До збірки увійшла і спільна праця Ільдіки Орос та Каталін Поллоі «На шляху до європейської освіти. Перший досвід застосування інноваційної освітньої моделі, створеної для загальноосвітніх навчальних закладів Закарпаття з угорською мовою навчання», у якому авторки коротко охарактеризували сучасний стан системи угорськомовної освіти Закарпаття та підсумували попередні результати дослідження Угорської академії наук під назвою «Компетентність – Освіта – Збалансованість – Перспективи», яке проводиться на базі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

Кафедра педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar