Кафедра біологія та хімії ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ приймала гостьових лекторів

У травні 2024 року студенти та викладачі кафедри біології та хімії мали унікальну можливість прослухати цікаві та змістовні лекції від викладачки Університету сільського господарства та біологічних наук Угорщини доктора Марії Ген, викладача Мішкольцького університету доктора Бейли Фішера та викладача Сегедського університету доктора Аттіли Когута, які завітали до Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ рамках програми мобільності «Маковець».

У своїй лекції на тему «Взаємозвязок між організмами та їхнім середовищем. Міграція та поширення у флорі: (основи популяційної біології)» д-р Марія Ген представила поняття міграції та поширення, проілюструвала експансію та зникнення видів, у цікавій формі розповіла про так звані уцілілі або реліктові види рослин з часів льодовикового періоду, а також охарактеризувала основні механізми процесів демографічної взаємодії в рослинному світі.

Лекція д-ра Бейли Фішера була присвячена представленню та узагальненню різних комп’ютерних методів. Під час доповіді на тему «Для чого потрібна комп’ютерна хімія?» слухачі дізналися багато цікавого про космічну хімію, синтез полімерів, шляхи виведення лікарських препаратів, моделювання процесів синтезу в галузі молекулярної хімії.

Взявши участь у лекції на тему «Чому малий розмір викликає інтерес до чогось? Кілька ввідних думок про нанотехнології», студенти отримали цікаву та пізнавальну інформацію про характеристики наноструктур, їх виробництво та можливі застосування від д-ра Аттіли Когута.

Усі доповіді виявилися дуже пізнавальними, а учасники отримали багато корисної та пізнавальної інформації. Користуючись нагодою, висловлюємо подяку нашим гостям за те, що поділилися з нами своїми професійними знаннями та напрацюваннями, а також за подані пропозиції та конструктивні поради щодо вдосконалення навчальних програм дисциплін, які викладаються на кафедрі.

Кафедра біології та хімії

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar