Колишні студенти кафедри біології та хімії брали участь у 37-й Національній науковій студентській конференції
Колишні студенти кафедри біології та хімії брали участь у 37-й Національній науковій студентській конференції (НСК), яку цьогоріч організував факультет Трансільванського угорського університету «Sapientia» в місті Чіксереда з 23 по 26 квітня.
Обидві учасниці є студентками спеціальності «харчові технології», яка реалізується поза межами головного кампусу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.
Вікторія Югас із доповіддю на тему «Хімічні та органолептичні дослідження сухих макаронних виробів на основі пшениці дурум, з додаванням гречки» виступила в секції «Якість харчових продуктів». Дослідження проводилося під керівництвом д-р Ільдіки Юдіти Седлак, старшої викладачки Угорського університету сільськогосподарських і природничих наук.
Лівія П. Сані представила результати свого дослідження в секції «Харчові технології». Науковою керівницею доповіді на тему «Технологічне порівняння методів переробки паприки» стала старша викладачка Угорського університету сільськогосподарських і природничих наук д-р Каталін Маннінґер Ковцан-Дьєрдьней.
Лабораторну базу для проведення досліджень надала кафедра біології та хімії.
Роботу Лівії відзначили спеціальною премією фонду «Cibus Hungaricus».
Щиро вітаємо обох учасниць: Вікторію Югас із високим рівнем виступу, а нашу колегу Лівію П. Сані – з відмінними результатами дослідження та здобутою нагородою! Бажаємо їм подальших наукових і професійних успіхів.
Кафедра біології та хімії
-
Ця стаття також доступна наступними мовами
Magyar