Міжнародна конференція в університеті ім. Шейє Яноша в Комарно

Викладачки Закарпатського угорського інституту (ЗУІ) імені Ференца Ракоці ІІ взяли участь у третій міжнародній науковій конференції Угорські мученики Ісповідної Церкви, організованій Інститутом досліджень історії Церкви 20 століття на Кафедрі історичних наук Реформатського теологічного факультету Університету ім. Шейє Яноша. Професійна зустріч відбулася 9 жовтня 2024 року в м. Комарно, в конференц-центрі університету (Hradná 2, 945 01 Komárno).

Від ЗУІ у престижній міжнародній конференції з доповіддю взяли участь канд. іст. наук. Ібоя Самборовскі-Нодь (доцентка кафедри історії та суспільних наук) Про мученицьку смерть реформатського пастора Імре Наранчіка з села Мужієво, та Маріанна Сейкель (асистентка кафедри географії та туризму) про Судові процеси над пастором Барною Горкаєм за радянських часів.

Спеціальними гостями заходу були Река Фьолдваріне Кіш, президентка Угорського комітету національної пам’яті (NEB), та Єргуш Сівош, президент правління Словацького національного інституту пам’яті (ÚPN).

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Як і в минулі роки, цього року організатори хочуть видати лекції двома мовами. Конференцію підтримали Фонд культури національних меншин Словацької Республіки та Інститут Ліста – Угорський культурний центр у Братіславі.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar