На кафедрі філології ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ влаштували нетрадиціне заняття з літератури

27 травня 2024 року, у дообідній час у приміщенні філологічного кампусу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ відбулася інтерактивна пара з літератури. Під час заняття студенти-філологи першого та другого курсів у різних формах опрацьовували навчальний матеріал, який вони опановували впродовж семестру.

Студенти здійснили постановку чи не найвідомішого твору грецького драматурга Софокла «Антігона» у трьох інтерпретаціях. Короткі сценки розкривали окремі аспекти драматургії, кожна група представила власне бачення ситуації та світогляду, завдяки яким сюжет твору, що вже став класикою і був не раз інтерпретований у різних формах, став більш зрозумілим та доступним для сприйняття.

Проте студенти склали на «відмінно»не лише іспит з драматургії. Як показав досвід конкурсу з написання віршів, огранізованого Студентським самоврядуванням до Дня поезії, у ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ навчається чимало талановитих студентів, які шукають себе та намагаються відточувати свій творчий хист. Яскравим свідченням цього стали прозаїчно-поетичні виступи, під час яких студенти декламували сонети, епіграми та короткі оповідання, просочені духом вивченого матеріалу та власними відчуттями.

У цих інсценізаціях шедеврах літературного мистецтва поєдналися елементи епохи Відродження та особистої інспірації. Під час перегляду постановок глядачі дізналися більше про способи використання потенціалу штучного інтелекту для реалізації власних мистецьких амбіцій.

Ще однією особливістю літературного заходу стало те, що виступи та композиції звучали не лише угорською, але й українською та англійською мовами.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Сподіваємося, що студенти братимуться за перо та клавіатуру і надалі та ділитимуться своїми творчими здібностями з публікою ще неодноразово.

М. Р.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar