Науково-педагогічні працівники Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ взяли участь у регіональному семінарі

07 жовтня 2024 року в Ужгороді відбувся регіональний семінар «Сучасний стан системи забезпечення якості вищої освіти в Україні: виклики та перспективи», організований Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. Спікерами були голова Національного агентства Андрій Бутенко, його заступники Наталія Стукало, Олена Єременко та Богдан Моркляник.

Під час семінару обговорювали оновлене Положення про акредитацію освітніх програм, зміни у процедурі та змісті їх оцінювання, а також у фінансово-договірних відносинах між учасниками акредитаційного процесу, пов’язані з євроінтеграційним поступом вітчизняної освіти. Також розглянули питання акредитації міждисциплінарних освітніх програм, механізм оскарження рішення Національного агентства, постакредитаційного моніторингу, можливість акредитації ОП іноземними агентствами, а також особливості військової підготовки у ЗВО в сучасній системі вдосконалення якості освітніх програм.

У семінарі взяли участь понад 130 науково-педагогічних працівників із різних регіонів України. Кафедру педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ представляла кандидатка педагогічних наук, доцент Софія Човрій. Присутні мали змогу отримати корисні роз’яснення та долучитися до дискусії про зміни в акредитаційних процедурах.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.