Об’єднана команда спортсменів ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ та Центру професійно-технічної освіти імені Еде Егана посіла 3 місце в регаті на човнах-драконах в угорському місці Сарваш

В останні вихідні червня об’єднана команда спортсменів Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та Центру професійно-технічної освіти імені Еде Егана, що є структурним підрозділом першого, вкотре відвідала місто Сарваш, де взяла участь у вже традиційній регаті на човнах-драконах, організованій Університетом сільського господарства та природничих наук Угорщини (УСГПНУ), на якій команда закладу посіла 3 місце.

Щороку за перемогу та призові місця змагаються команди вищих навчальних закладів, спілок випускників, товариств дружби тощо. Змагання відбуваються на відповідній ділянці річки Мертва Кереш, що знаходиться за головним корпусом факультету УСГПНУ в Сарваші. Подібно до попередніх років, організатори знову підготували 200-метрову дистанцію для учасників змагань. За усталою традицією, байдарки та човни забезпечив місцевий клуб любителів каякінгу. У байдарках розмістилися команди по двадцять веслярів, а також барабанщик, завданням якого було диктувати веслярам темп.

Цього року в регаті взяли участь 18 команд, які змагалися в парах на водах Мертвого Кереша у форматі на вибування. Команда Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та Центру професійно-технічної освіти імені Еде Егана «Розбивачі хвиль» без особливих зусиль потрапила до вісімки найсильніших, отримавши другий найкращий результат у першому раунді змагань. У чвертьфіналі команда не тільки здобула перемогу у своєму запливі, але й встановила новий рекорд дистанції, увійшовши до четвірки найкращих. На жаль, у півфінальному заїзді проти переможців, випускників УСГПУ, які вже орієнтуються на цій дистанції навіть із закритими очима, ми припустилися кількох технічних помилок і нам не вистачило всього кілька сантиметрів, аби перетнути фінішну пряму. Після цього ми здобули перемогу в боротьбі за бронзову медаль і зайняли третє місце. Після змагань відбулася церемонія нагородження переможців та музична вечірка, яка тривала аж до світанку наступного дня.

Користуючись нагодою, об’єднана команда Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та Центру професійно-технічної освіти імені Еде Егана висловлює подяку Університету сільського господарства та природничих наук Угорщини за запрошення, надані комфортні умови перебування та незабутній досвід, яким збагатилися всі члени нашої команди.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Дюла Фодор,
керівник закарпатської делегації,
член команди «Розбивачі хвиль»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar