Прогулянка Ужгородом

В чудову весняну пору студенти 2-го курсу спеціальності “Облік і оподаткування” разом із кураторкою групи Ганусич Веронікою Олександрівною, доценткою кафедри обліку і аудиту, відвідали місто над Ужем.

Ужгород зустрів нас квітучими каштанами, яскравою свіжою листвою, смарагдовою зеленню ялинок та сосен. Прогулянку ми почали на набережній Незалежності, пройшлися по найдовшій липовій алеї Європи, яка має довжину 2200 м., помилувалися архітектурними пам’ятками району Малий Галагов, спробували “потримати” Глобус Ужгорода відомого ужгородського скульптора Олексія Шамшури, що має назву “Наука і Всесвіт”. Після цього завернули на Корзо, прогулялися історичним центром Ужгорода і піднялися до Ужгородського замку. Трохи відпочили у затишному сквері Марії Терезії, який розташований навпроти Кафедрального собору. Оглянули “Пантеон Замкового Кварталу” з рельєфними портретами відомих діячів, які зробили суттєвий внесок в розвиток Ужгорода, серед них Святий Іштван, Карл Роберт, Філіп Другет, Міклош Берчені та Андрій Бачинський. Величні церкви та затишні ужгородські вулички дихають загадковістю та старовиною. Поруч нові сучасні стильні будинки та торгові центри.

Ми встигли оглянути як історичну частину міста, так і прогулятися по магазинах. Не змогли оминути і пофотографувалися на новій локації біля відомих у соціальних мережах ужгородських пальм. У затишному кафе на набережній вгамували спрагу лимонадом та поїли смачної піци. А найголовніше, ми спілкувалися, розровідали про себе та багато сміялися.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Ця прогулянка залишиться найтеплішим спогадом в наших серцях!

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar