Ректор ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ взяв участь у пленарному засіданні Конференції угорських ректорів

30 травня в Будапешті, в Університеті імені Лоранда Етвеша, відбулося чергове пленарне засідання Конференції угорських ректорів (КУР).

У рамках процедури переобрання складу КУР, на пленарному засіданні обрали нового голову та заступників голови керівного апарату. Керівники угорських закладів вищої освіти вирішили залишити на посаді голови КУР ректора Університету ім. Л. Етвеша Ласло Боргі ще на один термін. Відповідно до змін до статуту, внесених на пленарному засіданні, цього разу під час КУР присутні обрали не двох, а трьох заступників голови.

У пленарному засіданні КУР серед інших взяв участь і ректор Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Степан Черничко, який вже другий термін поспіль очолює Комітет КУР у справах закладів вищої освіти, що функціонують за кордоном.

Під час форуму ректор ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ привітав Ласло Боргі з переобранням та провів плідні перемовини з генеральним секретарем КУР Золтаном Дубечі, ректором Трансільванського угорського університету «Сапієнтіа» Мартоном Тонком, ректором Університету імені Яноша Шеє Дьєрдем Югасом та викладачкою кафедри педагогіки з угорською мовою навчання Університету м. Новий Сад Мартою Такач щодо подальших перспектив співробітництва між навчальними закладами.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar