Стипендіати Фахових колегій імені Ілони Зріні та Ференца Келчеї взяли участь у навчальній поїздці до Угорщини

За сприяння керівника Департаменту освіти Національного банку Угорщини та генерального секретаря Конференції угорських ректорів д-ра Золтана Дубечі, учасники двох наукових майстерень Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, стипендіати Фахової колегії імені Ференца Келчеї та Закарпатської угорської фахової колегії імені Ілони Зріні та їх наукові керівники здійснили навчальну поїздку до Угорщини, яка тривала із 7 по 13 липня 2024 року. Учасники відвідали університети та визначні місця міст Шопрон, Будапешт, Дьєр та Геделле.

Першою зупинкою поїздки стало місто Шопрон, де учасники мали можливість відвідати музей лісового господарства в палаці Естергазі, а в другій половині дня взяли участь в оглядовій екскурсії містом. Наступного дня програма продовжилася в Центрі екотуризму «Лісовий дім», а опісля екскурсанти оглянули колекцію різних видів флори та фауни та ботанічний сад Шопронського університету.

Наступною зупинкою став Будапешт, де відбулися перші два дні Літнього університету Карпатського басейну.

Увечері учасники мали можливість прогулятися центром Будапешту.

Третім місцем призначення стало місто Дьєр. Відпочивши трохи з дороги, ввечері закордонні гості вирушили на коротку оглядову прогулянку, де відвідали скит Святого Ласло та могилу блаженного єпископа Вільмоша Апора. Наступного дня учасники відвідали коротку лекцію про діяльність Університету імені Ференца Іштвана та Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, а потім узяли участь в екскурсії кампусом університету. У другій половині дня члени групи відвідали абатство Паннонгалма, де оглянули монастир Святого Бенедикта, навчальну екологічну стежку та оглядовий майданчик Ломбкорона.

В останній день, напередодні виїзду додому, учасники програми відвідали Королівський замок у м. Геделле та взяли участь в екскурсії, під час якої дізналися більше про історію фортеці.

Користуючись нагодою,  від імені учасників висловлюємо щиру подяку організаторам та спонсорам за чудову можливість!

Емілія Каллоі, Ніколетта Корницька

Стипендіати фахових колегій

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar