Студенти кафедри біології та хімії ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ взяли участь у програмі мобільності «Маковець»

Студенти спеціальностей «Біологія», «Хімія» та «Природничі науки» у рамках програми мобільності «Маковець» здійснили навчальну поїздку до Будапешта та Геделлев. Впродовж поїздки здобувачі вищої освіти взяли участь у низці цікавих і пізнавальних заходів, які не лише розширили коло їхніх знань, але й збагатили досвід у сфері культури.

Однією з найяскравіших подій навчальної поїздки стала лекція керівника групи дослідників генетики садових рослин Інституту генетики та біотехнологій, що діє на базі Університету сільськогосподарських та біологічних наук Угорщини (УСГБ), д-ра Аттіли Гегедюша на тему «Як молекулярна генетика може стати в нагоді садоводам?». Під час лекції студенти дізналися про перспективи використання технологій молекулярної генетики в садівництві. Окрім того, студенти відвідали кампус Святого Іштвана УСГБ, де їм розповіли про історію та навчальні аудиторії кампусу в Геделлев. Учасники навчальної поїздки також відвідали Геделлівський королівський замок, де отримали можливість поринути в унікальну історичну та культурну атмосферу.

Під час перебування в Будапешті студенти не лише відвідали виставки в Угорському музеї природної історії, а й взяли участь у тематичній лекції, присвяченій музейній педагогіці. У ботанічному саду Університету імені Лоранда Етвеша на учасників заходу чекали експозиції з різноманітними рослинами та пізнавальні заняття, під час яких студенти мали змогу поглибити свої знання з ботаніки.

Окрім фахових тренінгів, студенти розвивалися і в культурному плані: відвідали театральну виставу, виставку Ван Гога та прогулялися Будайським районом, де знаходяться величні замки угорських предків.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Студенти отримали багатий досвід, адже мали змогу поглибити свої професійні знання та здобути новий досвід у сфері культури. Учасники заходу чудово провели час і висловлюють подяку організаторам за надану можливість.

Станович Анна-Марія
студентка магістратури спеціальності «Біологія»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar