Студенти кафедри історії та суспільних дисциплін набули практичного досвіду

Студенти спеціальностей «Міжнародні відносини» та «Історія» Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ взяли участь в архівно-музейній виїзній практиці, яка відбулася 22-24 травня.

Першою зупинкою став Державний архів області Саболч-Сатмар-Берег, де студенти мали змогу детально ознайомитися з роботою архіву та електронними базами даних, що зберігаються в фондах архіву, цікаві та змістовні розповіді вела заступниця директора архіву д-р. Гайналка Банскі. Під час відвідин установи практиканти мали змогу відвідати приміщення для зберігання архівних документів, де кожен охочий зміг взяти до рук та погортати цінні історичні ресурси.

Після архіву студенти відвідали виставку та здійснили екскурсію музейним селом «Шошто», що розташоване в Ніредьгазі. Під час відвідування етнографічного музею під відкритим небом студенти мали змогу прогулятися біля характерних для регіону Верхньої Тиси будівель та дізнатися більше про побут і традиції мешканців різних регіонів.

Ще одним важливим пунктом призначення тренінгу був Дебрецен. Під час візиту до кампусу Дебреценського університету учасники навчальної поїздки ознайомилися з діяльністю закладу та оглянули громадські колекції університету. У подальшій частині програми практиканти навідалися до музею Дебреценського реформатського коледжу.

Екскурсія та експозиція надали детальне розуміння подій епохи Реформації, розкрили особливості роботи коледжу та життя колишніх студентів, які згодом стали видатними постатями у сфері науки та культури Угорщини. Багатий бібліотечний фонд коледжу викликав неабияке захоплення у студентів.

Під час поїздки студенти також відвідали музей Дері, де ексклюзивно для них провели оглядову екскурсію, під час якої ознайомили з постійними експозиціями музею, зокрема з виставкою, присвяченою історії міста у світовій культурі. Крім того, учасники мали змогу відвідати одну з найпопулярніших експозицій музею – «Трилогію» Мункачі, яка відкриває перед відвідувачами прекрасні полотна художника Мігая Мункачі, що передають життєвий шлях Ісуса Христа.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Окрім відвідування університету, музеїв та архівів, студенти також мали можливість з користю провести своє дозвілля.

Ельза Гіді,
студентка 2 курсу бакалаврату за спеціальністю «історія»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar