Студенти кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти побували у Католицькому університеті імені Кароля Естергазі

У травні 2024 року в рамках програми мобільності «Маковець» студенти магістратури спеціальностей «Дошкільна освіта», «Управління закладом освіти» та «Педагогічні науки» відвідали м. Егер, де ознайомилися з особливостями програми підготовки вчителів в Угорщині, а також із системою проходження педагогічних практик.

Студентів та викладачів, які їх супроводжували, в Католицькому університеті імені Кароля Естергазі зустріли директорка навчального закладу д-р Еріка Гомокі та її колеги. Під час зустрічі працівники закладу ознайомили присутніх з напрямками підготовки, системою організації та проведення педагогічних практик, а також охактерихували можливості розширення співробітництва між закладами освіти.

Студенти, серед іншого, прослухали цікаві лекції, зокрема побували на заняттях завідувачок закладів дошкільної освіти д-ра Зіти Мако та Юдіт Гал, де поглибили знання з подачі навчального матеріалу з математики в ігровій формі, методи використання лого в освітньому процесі. Юдіт Гал розповіла про особливості застосування предметів побуту під  час організації навчально-виховного процесу в дитячому садку з точки зору сталого розвитку.

Під керівництвом викладача Інституту педагогіки д-ра Ласло Ковача студенти взяли участь у занятті з рідної мови, яке провела Лілла Дреммелней Бардош, а потім мали можливість подискувати на тему заняття з іншими студентами.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Студенти також ознайомилися з виховною роботою трьох структурних підрозділів дитячого садка імені Елека Бенедека, а завідувачки закладу – Ілона Гомбошней Майош, Еріка Імре та Юдіт Крінскіней Дулаі – поділилися зі студентами власним досвідом роботи. У філії дитячого садка долини Берва учасники навчальної поїздки мали змогу спостерігати за реалізацією програми Руссо «Еколого-натуралістична освіта і виховання в дитячому садку» на практиці.

Студенти, серед іншого, мали змогу відвідати визначні пам’ятки міста, зокрема обсерваторію, культурну спадщину міста – Егерський замок з його багатою історією. У рамках навчальної поїздки відбулася екскурсія в Сейпгалом, де учасники відвідали Музей угорської мови та Меморіальний зал імені Ференца Казінці.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Від імені студентів та викладачів кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти висловлюємо подяку закладам за теплий прийом, а спонсорам – за надану можливість.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar