Студенти першого курсу бакалаврату розпочали навчання

В Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ розпочався новий навчальний рік. 2 вересня студенти першого курсу бакалаврату мали змогу взяти участь у низці інформаційних лекцій, де вони мали змогу познайомитися з нашим закладом, викладачами та своїми однокурсниками.

З 10:00 ранку відбулася загальна інформаційна нарада та інструктаж з техніки безпеки та охорони праці, на якому були присутні Ільдіко Орос, президентка нашого інституту, проректор Олександр Бергхауер та проректор Іван Чизмар.

«Наш інститут є недержавним навчальним закладом, який створили та утримують закарпатські угорські організації. Місія нашого інституту – дати кожному можливість стати тримовним, адже важливо знати рідну мову, мову свого оточення та міжнародно визнану іноземну. Я бажаю вам удачі в їх опануванні»,

– сказала президентка Ільдіко Орос.

У своєму вітальному слові проректор Іван Чизмар запевнив присутніх, що ті, хто вступив до нашого закладу, навчатимуться в належних умовах та з наявністю сучасного обладнання.

«До сьогоднішньої події я б додав три речі. По-перше, наші нові студенти пристосовуватимуться до абсолютно нової системи, яка повністю відрізняється від тієї, яку вони мали під час навчання в середній школі. І чим швидше вони засвоять правила нашого закладу, тим швидше зможуть стати повноправними студентами. Друге – це інформація, тому що в сучасному світі отримання та знання інформації та її правильне використання є дуже важливими. І третє – це спільнота – наш інститут також формує спільноту, і в її межах ви, дорогі першокурсники, будете учасниками кількох спільнот, груп та підрозділів на різних рівнях. Сподіваюся, ви якнайшвидше знайдете своє місце в нашій маленькій громаді»,

– наголосив проректор Олександр Бергхауер, а потім окреслив подальшу програму дня.

Після цього начальник відділу охорони праці та техніки безпеки Василь Масляник провів брифінг з питань безпеки життєдіяльності та охорони праці, а також присутні обговорили можливості факультативних занять.

Протягом дня нові студенти познайомилися з кафедрами, кураторами та колегами, а також мали змогу ознайомитися з роботою нашої бібліотеки, ІТ-центру та спортивного центру.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Ми щиро вітаємо всіх студентів інституту Ракоці! Бажаємо всім продуктивного та успішного навчального року!

K. A.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar
  • English