Студенти спеціальностей «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта» взяли участь у виробничій практиці

Подібно до попередніх років, завершальним етапом 2023-2024 навчального року для студентів першого курсу спеціальностей «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта» стала виробнича практика в закладах освіти. За програмою практики студенти ознайомилися з повсякденним життям закладів освіти, їхнім літнім графіком роботи та програмами, а також отримали практичні навички у галузі музейної педагогіки та їх інтеграції у навчальний процес. 

Цього разу маршрут поїздки пролягав через Берегове-Коропець-Середнє-Ужгород-Невицьке-Холмок-Свобода, згодом маршрут продовжився населеними пунктами Королево-Буштино-Тересва-Рахів-Ясіня-Кобилецька Поляна-Ділове-Хуст-Виноградів, охоплюючи заклади дошкільної освіти та школи, якими опікуються ПЗ «Гімназія імені Каталін П. Франгепан» та благодійний фонд «Карітас». 

Студентів, окрім керівників місцевих закладів освіти, зустрічали директорка ПЗ «Гімназія імені Каталін П. Франгепан» Андреа Якаб та координаторка Програми підтримки угорської спільноти у місцях компактного проживання Закарпатського угорськомовного товариства (ЗУПТ) Марія Такач. 

Під час перебування в навчальних закладах студенти дізналися більше про історію створення навчальних закладів у населених пунктах компактного проживання угорців, їх заснування, програми дитячих садків та шкіл, а також про можливості, які пропонують недільні школи та ПЗ «Дитяча школа мистецтв угорського народу „Туліпан Танода”».

Під час виїзної практики студенти, серед іншого, ознайомилися з визначними місцями архітектури та культурною спадщиною регіону, відвідавши руїни замку в смт. Середнє, підвал Добо, Невицький та Ужгородський замки, а також музей імені Тиводора Легоцького, побували біля витоків Тиси (злиття Білої та Чорної Тиси) та біля географічного центру Європи у Рахові, водоспаду Труфанець, дерев’яної церкви в Ясіня, що входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а також у місцевому етнографічному музеї. Студенти також провели коротку доповідь про культурні об’єкти для своїх одногрупників.

Виїзна практика завершилася заняттям з музейної педагогіки, під час якого викладачка ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Агнеш Кулін провела короткий екскурс про діяльність ГО «Товариство Закарпатських угорських митців образотворчого та прикладного мистецтва імені Імре Ревеса». 

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar