Студенти спеціальності “Облік і оподаткування” відвідали лабораторне заняття в Ужгородському національному університеті

В рамках договору про співпрацю, укладеного між кафедрою обліку і аудиту Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ та економічним факультетом Ужгородського національного університету, студенти 2-го курсу спеціальності “Облік і оподаткування” відвідали в УжНУ лабораторне заняття з дисципліни “Бухгалтерський практикум” на тему “Документування обліку розрахунків за виплатами працівникам, розрахунків із соціального страхування  та відображення оброблених даних на рахунках бухгалтерського обліку”, яке провела к.е.н., доц. кафедри обліку і аудиту Оксана Юріївна Йолтуховська.

На лабораторному занятті студенти вчилися складати первинні документи з обліку розрахунків за виплатами працівникам, а саме Табель обліку використання робочого часу, Відомість нарахування заробітної плати, Штатний розпис, Платіжну відомість на виплату заробітної плати, Розрахунок суми допомоги по тимчасовій втраті працездатності та інші. Дані первинних документів необхідно було перенести в журнали-ордери. На занятті розглядали не тільки стандартне нарахування заробітної плати, а й випадки коли працівник має право на податкову соціальну пільгу, особливості нарахування єдиного соціального внеску на заробітну плату працівників з інвалідністю чи таких, яким нараховано суму меншу за мінімальну заробітну плату. Детально було розглянуто методику розрахунку допомоги по тимчасовій втраті працездатності.

Після лабораторного заняття студентів запросили на кафедру обліку та аудиту УжНУ. На кафедрі студентів ЗУІ ім. Ф.Ракоці гостинно зустріла завідувачка кафедри обліку та аудиту к.е.н., доц. Вікторія Вікторівна Левкулич. Вона розповіла про історію кафедри, особливості побудови освітньої програми, про роботу студентського самоврядування, наукову роботу студентів. Вікторія Вікторівна запрошувала студентів ЗУІ до активізації співпраці, особливо в науковій сфері, організацію спільних круглих столів та інших заходів, де можна було би розказати про сфери наукових інтересів та обмінятися цікавими результатами наукових досліджень. Такий захід вже був проведений у цьому навчальному році у грудні 2023 року у тристоронньому форматі, а саме міжінституційне засідання наукових гуртків трьох закладів вищої освіти: Ужгородського національного університету, Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ та Волинського національного університету ім. Лесі Українки.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Щиро дякуємо Оксані Юріївні та Вікторії Вікторівні за теплий прийом, досвід та нові знання!

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar