Студенти спеціальності «Туризм та рекреація» завітали до сільського будинку-музею в с. В. Береги

7 жовтня 2024 року в рамках практичних занять з дисципліни «Сільський туризм», яку викладає Еники Шаш, студенти 2 курсу спеціальності «Туризм та рекреація» побували в сільському будинку-музеї в с. В. Береги, щоб збагатити свої знання про народні традиції нашого краю, народну культуру, гастрономію.

Групу зацікавлених студентів радо зустріла керівниця музею Одел Гал, яка детально розповіла про історію створення закладу та розкрила секрет: звідки походить назва «живий будинок-музей». Потім учасники заняття мали змогу ознайомитися з так званим «кабінетом дивовиж», або першою кімнатою, де раніше проводилися різноманітні заходи, наприклад, заручини та весілля. Окрім цього, студенти оглянули постійну експозицію, що діє в будинку-музеї, де представлені оригінальні варіанти або редукції різноманітних народних костюмів Закарпаття, згруповані за періодами їх створення.

Після екскурсії будинком-музеєм учасники, розділившись на групи, розпочали роботу, в рамках якої студенти з користю для себе провели час. Спочатку група працювала над створенням «сакви» або снігової кулі, під час якої до процесу був залучений кожен учасник. Потім група взяла участь у майстер-класі з рукоділля, а опісля прослухала цікаві лекції про народні традиції, народні ремесла, культуру, архітектуру та ремесла Закарпаття. На завершення веселої та розважальної програми влаштували посиденьки, під час яких спільно смажили сало біля вогнища.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

День, проведений у будинку-музеї, став чудовою нагодою зазирнути у світ справжнього сільського життя не лише у теорії, а й на практиці, зрозуміти значення живого будинку-музею та різних програм, спрямованих на розвиток сільського туризму. Окрім змістовної, цікавої та веселої роботи, практичне заняття, що мало на меті зміцнити колективний дух, дало можливість ближче познайомитися один з одним.

Сабіна Вінце,
студентка 2 курсу спеціальності «Туризм та рекреація»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar