Студенти ЗУІ цього року знову в таборах Єлизавети

Студенти Закарпатського угорського університету ім. Ференца Раковці ІІ. вже друге волонтерили в якості перекладачів у таборах Єлизавети (Ержебет). Цього року нас запросили в табір Занка, де ми допомогали в роботі з 14 по 19 липня.

Після плідної співпраці в минулому році, цього року нас знову запросили як волонтерів в табір для близько 100 дітей-сиріт українських поліцейських. Для того, щоб все пройшло добре, ми вирушили з десятьма перекладачами та супроводжуючою вчителькою Крістіною Молнар (Кафедра педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти). 

Діти приїхали до табору з супроводжуючими з кількох міст України, таких як Полтава, Запоріжжя, Київ, Харків. До наших завдань входили прийом, розміщення та харчування дітей, а також проведення щотижневих програм. Щотижневі заходи включали: прогулянки на човнах, прогулянки на пляжі, кіно, декоративно-прикладне мистецтво, спортивний день, День науки, День героїв тощо. 

Сподіваємося, що наша присутність в якості волонтерів-перекладачів не тільки забезпечила безперешкодне спілкування, але й допомогла підвищити якість відпочинку, проведеного в таборі. Ми також сподіваємося, що діти, які приїхали із зони бойових дій, змогли трохи розслабитися і забути на деякий час про труднощі повсякденного життя.

Ми дякуємо організаторам таборів Єлизавети за надану можливість та підтримку. Дотримуючись нашого спільного девізу з минулого року – Ми є думкою – Ви є голосом, сподіваємося побачити вас знову наступного року!

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Рийка Чубірка,
студентка спеціальності «англійська мова та література»

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar