Студенти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ завоювали спеціальний приз на міжнародному конкурсі дипломатії та етикету

Вже стало доброю традицією, що студенти Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ щороку беруть участь у Міжнародному конкурсі з комунікативної поведінки та ділового етикету. 24 травня 2024 року здобувачі вищої освіти вчергове випробували власні сили на заході, організованому Будапештським університетом метрополії, який відбувся в культурному центрі «Палац Штефанії – Гонвед».

Незмінним девізом конкурсу є «Ми представляємо цінність». У конкурсі взяли участь студенти з десяти вищих навчальних закладів Угорщини та з-за кордону, які боролися за першість у сферах культури поведінки, дипломатії та етикету. Головним меценатом заходу став міністр оборони Крістоф Салаі-Бобровніцкі, який привітав учасників конкурсу у формі листа.

До складу команди Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ ввійшли: Агота Папп (студентка 3 курсу спеціальності «Історія»), Адріана Керекеш (студентка 1 курсу спеціальності «Міжнародні відносини»), Язмін Вашш (студентка 1 курсу спеціальності «Міжнародні відносини»), Йоганна Вішкі (студентка 3 курсу спеціальності «Історія»), Жанетт Шандор (студентка 3 курсу спеціальності «Історія»). Підгототувала студенток до конкурсу доцентка кафедри історії та суспільних дисциплін Маріанна Марусинець.

Цього року учасники змагалися у 10 дисциплінах, що охоплювали всі аспекти дипломатії. Команди мали проявити себе у таких компетенціях: здатність відрекомендувати себе, знання правил поведінки під час прийому гостей (сервірування столу), розмовного етикету, правил дрес-коду, ділового спілкування, знання еталонів угорської культури, гастрономії, правил військового та релігійного діловодства, правил поводження з прапором і гербом та ін. Подібно до минулого року, команди мали створити іміджевий відеоролик на попередньо запропоновану тематику.

Журі відзначило іміджеве відео студентів ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ спеціальною нагородою.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Вітаємо студентів з досягненням!

А. К.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar