Студентське самоврядування ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ взяло участь у Загальних зборах членів УМК

Студентське самоврядування Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ (СС ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ) взяло участь у Загальних зборах членів Угорської молодіжної конференції (УМК), що відбулися 20-23 червня 2024 року.

Угорська молодіжна конференція, як один з найбільших форумів угорської молоді, 22 червня 2024 року провела своє 42-ге засідання в румунському місті Сфанту-Георге.

З вітальним словом до учасників звернулися міський голова міста обласного значення Сфанту-Георге Арпад Антал, консул Генерального консульства Угорщини в Меркуря-Чук Ласло Перце, начальник управління молоді Міністерства культури та інновацій Гергель Могай, генеральний директор громадського фонду «Темпус» Річард Бодрогі, голова молодіжної організації «Комітатус» Жомбор Амбруш та голова УМК Аттіла Едмар.

На зборах члени Форуму прийняли чотири нові організації до складу УМК: Національну асоціацію «Заради інформування студентів» (Угорщина), Асоціацію молодих місцевих патріотів (Угорщина), Асоціацію «Заради студентської організації «Остракон» (Угорщина) та Молодіжну організацію «ВМС» (Воєводина). На засіданні також відбулося голосування щодо затвердження та внесення змін до статуту, фінансового звіту. Потім учасники зібрання взяли участь у воркшопі, де кожен мав змогу поділитися своїми пропозиціями щодо роботи УМК.

В рамках заходу голова комітету з питань молодіжних організацій Закарпатської області Норберт Бенце зачитав лист-привітання від голови СС ЗУІ ім. Ф. Ракоці II Левенте Сабова. СС ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ організовує низку програм (культурні, спортивні, дні студента та бал першокурсників) для студентів. За останні 3 роки програма СС ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ зазнала значних змін, оскільки багато заходів довелося скасувати через війну та коронавірусні обмеження, однак керівництво інституту завжди підтримувало діяльність організації, спрямовану на змістовне дозвілля студентів та налагодження зв’язків між ними.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Наприкінці засідання УМК висловила подяку закарпатським організаціям-членам за здатність підтримувати вогник віри живим у ці важкі часи. Сподіваємося, що війна незабаром завершиться, і наступні Загальні збори відбудуться вже на теренах Закарпаття.

Користуючись нагодою, висловлюємо щиру подяку УМК за проведені змістовні дні та теплий прийом.

Рейка Чубірка,
Прессекретарка СС ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ з економічних питань

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar