Студентські самоврядування інституту та гуртожитку провели привітальний брифінг

Студентське самоврядування Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ  та Студентське самоврядування гуртожитку ім. Ференца Келчеї у період з 9 по 20 вересня провели вступну інформаційну сесію для першокурсників.

Обидва студентські самоврядування поставили за мету надати студентам першого курсу детальну інформацію про свою діяльність. Презентацію провели Гіді М. Петра, президентка студентського самоврядування ЗУІ, та Габор Анна, президентка студентського самоврядування гуртожитку ім. Ференца Келчеї. Протягом цих двох тижнів вони успішно представили свою діяльність на всіх факультетах університету.

Під час зустрічі було обговорено відмінності між двома студентськими радами, від незначних до суттєвих. Було зазначено, що Студентські ради представляють інтереси студентів у різних радах університету, таких як Вчена рада та Рада із забезпечення якості освіти.

Також було акцентовано увагу на важливості формування спільноти, організовуючи різноманітні культурні заходи, такі як посвята у студенти, дні студентів, ігрові вечори, спортивні заходи та літературні конкурси. Окрім того, вони оголосили про проведення табору для нових студентів, куди з радістю запрошують всіх, щоб студенти мали можливість краще познайомитися один з одним та з університетською спільнотою.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Було підкреслено їхні зв’язки з різними органами студентського самоврядування в Угорщині, а також членство в Угорській Молодіжній Конференції, що дозволило їм взяти участь у загальній асамблеї в  Сфинту-Георге (Трансільванія) влітку. Їх запросили також на Всесвітню зустріч угорської молоді, де вони знайшли багато контактів і друзів.

Вони також представили свої соціальні мережі, де студенти можуть вільно зв’язуватися з ними та слідкувати за їхніми подіями. Закликали студентів звертатися до офісу студентського самоврядування з будь-якими питаннями. Потім студенти отримали інформацію про те, як стати активістом і приєднатися до обох організацій.

Ми ще раз вітаємо студентів першого курсу з успішним вступом. Сподіваємося, що на вас чекають чудові чотири роки, в яких ми також відіграватимемо важливу роль, і ви з любов’ю згадуватимете свої інститутськііі роки. Ми тут для вас!

Чубірка Рийка,
Віце-президентка Студентського самоврядування ЗУІ

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar