У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ організуували XIX Міжнародну наукову конференцію. У фокусі – Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті

23-25 травня за організації Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ та Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського проходить XIX Міжнародна наукова конференція на тему «Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті». Осередком проводення заходу став ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

Відкриття конференції відбулося 23 травня. Першим з вітальним словом до присутніх звернувся завідувач кафедри стрільби та технічних видів спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського професор Богдан Виноградський.

«З великою повагою вітаю наших гостей, які, подібно до минулого року, завітали до нас, аби долучитися до організації ХІХ Міжнародної наукової конференції»,

– наголосив проректор з наукової роботи та питань якості освіти ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Дюла Фодор.

Опісля вітальних промов професор Карпатського відділення Інституту геофізики ім. С. І. Субботіна НАН України Валентин Максимчук доповів про карпатський геодинамічний полігон, представиши його історії, результати досліджень у цьому питанні та перспективи розвитку. Потім слово взяв професор Харківської державної академії фізичної культури, який розповів про різні наукові видання. А професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Олег Рибак виступив зі змістовною доповіддю на тему «Сучасні інформаційні технології на заняттях з біомеханіки». Наступним доповідачем був доктор технічних наук, професор Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я. Підстригача НАН України Ярослав П’янило, який під час свого виступу змоделював процеси дифузійного типу на основі дробових похідних за часом та обробкою цифрової інформації стосовно медико-біологічних досліджень.

У другій половині дня учасники конференції взяли участь у пленарних засіданням. Тему «Моделювання української ідентичності: перші спроби й концепти в ділянці тіловиховної культури» яскраво висвітлив доцент Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Ярослав Тимчак. Потім співробітниця ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, керівниця туристично-інформаційного центру «Rákóczi-tour» Ванеса Бірток розповіла про основні аспекти закарпатського туризму. Згодом доцентка Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Світлана Криштанович провела змістовну лекцію про інформаційно-комунікативні технології у формі змішаного навчання. Опісля цього, учасники пленарного засідання заслухали доповідь ад’юнкта кафедри географії та туризму Аттіли Товта на тему «Сфера гостинності у м. Ужгород».

Наступного дня конференції, 24 травня, з вітальним словом до учасників звернувся ректор ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Степан Черничко, який висловив радість з приводу того, що організаторам вдалося провести конференцію на такому високому рівні, адже на думку ректора, той, хто займається науковою діяльністю, вірить у краще, щасливіше майбутнє, де пануватиме мир та злагода.

Опісля цього, Степан Черничко та Богдан Виноградський підписали угоду про співпрацю, яка передбачає ще тіснішу співпрацю між Закарпатським угорським інститутом імені Ференца Ракоці ІІ та Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського у довгостроковій перспективі.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

спі

Протягом другої половини дня роботу продовжили пленарні засідання, на яких з доповідями про інформаційні технології у фізичному вихованні виступили провідні фахівці в галузі фізичної культури та спорту.

Закриття XIX Міжнародної наукової конференції відбудеться 25 травня, коли доповідачі підведуть підсумки роботи трьох днів.

A. K.

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar