У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ побував Аттіла Демко

Керівник воркшопу «Геополітика» Навчального центру Матіас Корвінус Колегіум (MCC) Аттіла Демко відвідав Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ, де 23 травня виступив зі змістовною лекцією.

З вітальним словом до присутніх звернулася доцентка кафедри історії та суспільних дисциплін ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Єлізавета Молнар Д., яка підкреслила, що для неї велика честь, що фахівець такого високого рівня, якого ми бачимо і чуємо щодня на різних медіаплатформах, завітав до навчального закладу, аби поділитися своїми думками.

«Хочу висловити подяку президентці ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Ільдіко Орос за запрошення, а також Берегівській філії МСС за можливість виступити з лекцією в приміщенні навчального центру попереднього дня»,

– наголосив Аттіла Демко.

Потім високоповажний гість виступив з доповіддю «Світ і його зміни в 21 столітті», в якій висвітлив різні процеси, що відбуваються в нашому світі, зокрема, лектор торкнувся питань скорочення населення в деяких країнах, економічного зростання та глобальних проблем. На останок, доповідач наголосив, що в деяких регіонах світу існує загроза розв’язання світової війни, яка не обов’язково стане реальністю, а також озвучив можливі сценарії деглобалізації та зміни клімату та їх вплив на суспільні процеси, однак це все може статися в довгостроковій перспективі, а ми маємо жити сьогоденням і використовувати його з максимальною користю. Підсумовуючи свою думку про прискорення темпів світового розвитку, він зазначив, що технологічний прогрес може взяти на себе провідну роль у багатьох сферах, але не у викладацькій справі, адже живе слово і людські стосунки є незамінними.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Наприкінці лекції учасники мали змогу задати свої запитання доповідачеві.

Аніта Курмай

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar