У ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ стартували курси з англійської, угорської та української мов

5 жовтня 2024 року на базі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, за організації Навчально-консультаційного центру стартували заняття з вивчення англійської, угорської та української мов.

Реєстраційний період тривав з 21 серпня по 11 вересня 2024 року, за цей час підвищити свій рівень володіння мовою виявили бажання 193 особи.

Н/п Мова Кількість заявок Рівень Викладач
1. Англійська 67 Початковий Тімея Тар
Середній Вікторія Тобіаш
Початковий

(для осіб, рідною мовою яких є українська)

Олександр Островський
Середній

(для осіб, рідною мовою який є українська)

2. Угорська 94 Початковий Ільдіко Кампов
Середній
Початковий Ірина Радик
Початковий Катерина Танцар
Початковий

(дитяча група)

Віталіна Сабов
3. Українська 32 Початковий Оксана Павлович
Середній Єва Панько-Лейнарт
  Всього  193

Після вступного брифінгу та проведення тестування на визначення рівня володіння мовою учасників поділили на групи, а потім відбулося перше заняття цьогорічного потоку. Програма мовних курсів розрахована на 80 годин, тож заняття проводитимуться з 5 жовтня 2024 року по 28 лютого 2025 року. Зі студентами працюватимуть 9 висококваліфікованих викладачів у 11 групах.

Наприкінці курсу студенти, які успішно складуть усний та письмовий іспити, зможуть отримати двомовні сертифікати (українською та угорською мовами), вручення яких відбудеться 27 березня 2025 року в рамках серії заходів «Дні Ракоці», що відбудуться в ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Реалізація курсів відбувається за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики та ЗАТ «Фонд імені Габора Бетлена».

Окрім проведення мовних курсів, з 2016 року на базі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ є можливість скласти іспит з англійської, німецької та угорської мов на рівні А2, В1, В2 та С1 та отримати мовний сертифікат. Такою можливістю можна буде скористатись і у 2024-2025 навчальному році у Центрі мовних іспитів ECL. Станом на сьогодні сертифікат міжнародного зразка вже отримали 253 особи. Реєстрація на наступну екзаменаційну сесію, яка відбудеться 22-23 листопада, триває до 31 жовтня!

З детальною інформацією можна ознайомитися на сайті ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ: https://kmf.uz.ua/hu/hirek/ecl-nyelvvizsga-idopontok-a-rakoczi-foiskolan/.

Наталія Вароді,
директорка Навчально-консультаційного центру ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ

    Ця стаття також доступна наступними мовами:

  • Magyar